Θεωρείο: Συλλυπητήρια από τον Κροάτη πρωθυπουργό

Θεωρείο: Συλλυπητήρια από τον Κροάτη πρωθυπουργό

Η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια προκάλεσε ισχυρό σοκ και αποτροπιασμό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια προκάλεσε ισχυρό σοκ και αποτροπιασμό. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε άμεσα και σε διαρκή επικοινωνία με τον Γιάννη Μπρατάκο στο Μαξίμου και τον Γιάννη Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εξακριβωθεί τι συνέβη και να γίνει τάχιστα απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την επίθεση των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του 29χρονου.

Η μάχητης διαδοχής

Η παραίτηση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου έγινε, μάλλον καθόλου τυχαία, σε χρόνο κατάλληλο ώστε να μη χηρέψει η θέση επί μακρόν και να δοθεί χρόνος για πόλεμο διαδοχής. Η σημασία της συγκεκριμένης μητρόπολης είναι τεράστια και εκτείνεται σε θέματα γεωπολιτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή. Η πλήρωση των κενών μητροπόλεων γίνεται από την ετήσια Σύνοδο της Ιεραρχίας, που θα συνέλθει στις 9 Οκτωβρίου. Ετσι, δεν μένει πολύς καιρός για να δραστηριοποιηθούν στο προσκήνιο και, κυρίως, στο παρασκήνιο οι ενδιαφερόμενοι.

Διαδήλωση για Μπελέρη

Με διαδήλωση – συγκέντρωση στη Χειμάρρα την προσεχή Δευτέρα, έξω από το γραφείο της «Ομόνοιας», συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με αίτημα την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Φρέντι Μπελέρη. Η μειονότητα και η οικογένεια του προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου απευθύνουν έκκληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ώστε να σταλεί δυναμικό μήνυμα συμπαράστασης στο αίτημα για άμεση αποφυλάκιση, ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης έχει δεχθεί πρόσκληση από τη μειονότητα και την οικογένεια του Μπελέρη και ενδέχεται να βρεθεί στη Χειμάρρα.

Καταγγέλλουν σεξισμό

Ακόμη και αρχές που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι κατεξοχήν το εκφράζουν ως κόμμα φαίνεται ότι θυσιάζονται στον βωμό της σκληρής αντιπαλότητας για ανάδειξη νέας ηγεσίας. Ετσι, 26 γυναίκες-μέλη του κόμματος υπογράφουν κείμενο στο οποίο αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου έγινε αφορμή για να εκφραστεί ο σεξισμός που χαρακτηρίζει την πολιτική και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Οι υπογράφουσες εντοπίζουν επιθέσεις που περιορίζονται στο φύλο της κ. Αχτσιόγλου και δεν αφορούν τις πολιτικές θέσεις της, προερχόμενες μάλιστα από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρικτικούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT