Θεωρείο: Κοινή δήλωση κατά της βίας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σχέση φιλίας που διατηρούν Αθήνα και Ζάγκρεμπ ανέτρεξαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Κώστας Μπακογιάννης και Τόμισλαβ Τομάσεβιτς, σε κοινή δήλωσή τους κατά της βίας, στον απόηχο της φρικτής δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Στη δήλωση υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η βία δεν έχει εθνικότητα και εκφράζουν την ελπίδα οι δράστες να βρεθούν και να τιμωρηθούν σύντομα. Είχε προηγηθεί επιστολή του δημάρχου Ζάγκρεμπ προς τον δήμαρχο της Αθήνας, με την οποία εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους των πολιτών της κροατικής πρωτεύουσας. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, έσπευσε να σχολιάσει, χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρουσα και θετική την πρωτοβουλία των δύο δημάρχων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτή η κοινή δήλωση «απλώς περιγράφει και λέει τα αυτονόητα».

Ιπποτισμός

Γράφαμε χθες για την καταγγελία γυναικών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με αφορμή την υποψηφιότητά της η Εφη Αχτσιόγλου γίνεται στόχος σεξιστικών επιθέσεων. Ο επίσης διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό της κ. Αχτσιόγλου. «Δεν “καταπίνεται” μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Η Εφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου, όπως και όλες οι συντρόφισσες που πήραν την πρωτοβουλία υποστήριξής της», δήλωσε ιπποτικά ο κ. Τσακαλώτος.

Πουθενά το χρίσμα

Χωρίς υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη μένει τελικά το ΠΑΣΟΚ, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη με τις τοπικές συγκρούσεις στελεχών. Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι επενδύει πολιτικά στη συμπρωτεύουσα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επέλεξε να κρατήσει την έδρα εκεί, δεν κατέστη εφικτό να δοθεί χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ είναι χωρισμένο στα τρία, με στελέχη του να υποστηρίζουν τους Στέλιο Αγγελούδη και Σπύρο Πέγκα, οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν τον δήμο, και κάποια άλλα στελέχη να υποστηρίζουν τον εν ενεργεία δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ανίκητο

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονος προβληματισμός, που σταδιακά εξελίσσεται σε γκρίνια, για την αδυναμία αξιοποίησης της πίεσης που υφίσταται η κυβέρνηση από τις κρίσεις που εκδηλώνονται. Οι εσωκομματικές διεργασίες δεν επιτρέπουν στο κόμμα να καρπωθεί τα οφέλη που πιθανόν θα μπορούσε, αν η κατάσταση ήταν διαφορετική. Οσοι επέμεναν να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, θεωρούν ότι οι εξελίξεις τούς δικαιώνουν. Ομως, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, το κομματικό κατεστημένο σε κάτι τέτοια είναι ανίκητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT