Θεωρείο: Σαφές μήνυμα από Μαξίμου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αύγουστος προσφέρεται για τη… μάχη της ξαπλώστρας. Η κυβέρνηση από τη μία πλευρά, πιάνοντας τον παλμό της διευρυνόμενης αγανάκτησης για την κατάσταση που διαμορφώνεται από την αυθαίρετη δράση επιτήδειων σε παραλίες, διεμήνυσε ότι «θα τους ταράξει στη νομιμότητα» και οι χθεσινές συλλήψεις στη Νάξο είναι σαφές μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση. Από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα προβλεπόμενα θα τηρηθούν, ότι δεν ήταν μια πρόσκαιρη και αντανακλαστική αντίδραση αυτό που είδαμε.

«Μιας χρήσεως»

«Πρακτικά ήταν μιας χρήσεως, προϊόν της παραζάλης μιας περιόδου που τη σφράγιζε το δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Τον Πάνο Καμμένο αφορά η διαπίστωση του Νίκου Μπίστη, στο πλαίσιο ευρύτερης τοποθέτησής του για δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη στήριξη της Σώτης Τριανταφύλλου στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων. Μέσα εκεί… πήραν τα σκάγια και τον Καμμένο, ο οποίος για τον κ. Μπίστη πέρα από «μιας χρήσεως» ήταν και «αμφίβολης χρησιμότητας» – κατά τη γνώμη του. Του αναγνωρίζει, πάντως, ότι όταν παραβιάστηκε η «κόκκινη γραμμή» του με τη συμφωνία των Πρεσπών, παραιτήθηκε.

Πρώτο δείγμα

Τους πρώτους 50 υποψηφίους του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» ανακοίνωσε χθες ο Χάρης Δούκας, ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο δείγμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό όσον αφορά την πολυσυλλεκτικότητα και την προέλευση των υποψηφίων. Εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, που εξελέγησαν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου, όπως η Ρωξάνη Μπέη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος και η Καλλιόπη Γιαννοπούλου, συμμετέχουν στον συνδυασμό. Επίσης, εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων στηρίζουν τον συνδυασμό του Χάρη Δούκα, όπως το Βολτ Ελλάδος, η «Οικολογία», η δημοτική κίνηση «Πράσινη Αθήνα» και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος. Μεταξύ των υποψηφίων και ο πρώην βουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Δεν σώζονται

Τελικώς, οι πολιτικοί ό,τι κι αν κάνουν τις περιόδους που εκδηλώνεται κάποια κρίση και αναταραχή, θα τους ασκείται κριτική. Παράδειγμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να βρεθεί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Μαρσέιγ. Από τη στιγμή που ανάρτησε φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άκουσε τα εξ αμάξης από τους διαπρύσιους κήρυκες του πληκτρολογίου, επειδή φαίνεται «χαλαρός» ενώ είχαν προηγηθεί τα γνωστά αποτρόπαια συμβάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT