ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση Λαφτσή με αιχμές

Η Ελένη Λαφτσή παραιτήθηκε μετά την κλήση της σε απολογία, λόγω των αποκαλύψεων για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή στις πρόσφατες εκλογές

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω αναταράξεων δίχως τέλος, που αγγίζουν ακόμα και τα χαμηλά στην ιεραρχία στελέχη, εξελίσσεται η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τους υποψηφίους να συνεχίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις, τις περιοδείες και τις συνεντεύξεις τους, το τελευταίο επεισόδιο τέτοιων αναταράξεων έχει ως επίκεντρο την Ελένη Λαφτσή, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Κομοτηνής. Η γνωστή από τις αποκαλύψεις της κατά την προεκλογική περίοδο σχετικά με τις ωμές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και την επιλεκτική στήριξή του προς τον μουσουλμάνο βουλευτή Οζγκιούρ Φερχάτ, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αποχωρεί από το κόμμα, ως απάντηση στην κλήση που έλαβε για απολογία –αναφορικά με εκείνες τις αποκαλύψεις της– από τα πειθαρχικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Λαφτσή υποστηρίζει ότι η Κουμουνδούρου «ανέχεται και συγκαλύπτει τη νομιμοποίηση από την πλευρά του συγκεκριμένου βουλευτή του παρεμβατικού ρόλου αρχής τρίτης χώρας στα τοπικά πολιτικά πράγματα, με μόνο στόχο την προσωπική του ανέλιξη». Σημειώνει, μάλιστα, πως η «παρέμβαση συνεχίζει να υφίσταται και σήμερα». Εντονα ενοχλημένη από τη στάση του κεντρικού κομματικού μηχανισμού, συμπληρώνει μεταξύ άλλων: «Υπηρέτησα τον χώρο ανυστερόβουλα, σε μια άγονη για την αριστερά περιοχή, χωρίς να επιδιώξω πολιτικά η επαγγελματικά ανταλλάγματα, ακόμη και κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι βέβαιη ότι μπορούν όλοι να ισχυριστούν το ίδιο σε αυτόν τον χώρο, ιδιαίτερα όσοι κινούνται στις αυλές των γνωστών τάσεων στο κέντρο».

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Open, 7/6) ο Δημ. Τζανακόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «η κ. Λαφτσή επιλέγει να περιφέρει την πικρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή δεν εξελέγη κοντινό της πρόσωπο».

Την ίδια στιγμή, σε άρθρο της (Libre) η εκ των υποψηφίων για την αρχηγία Εφη Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να συγκροτήσει μια νέα γενιά πολιτικών, οι οποίοι θα διαμορφώσουν μια νέα πολιτική παράδοση και ένα νέο πολιτικό πολιτισμό». Παράλληλα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνει: «Επί τέσσερα χρόνια κυβερνούν τη χώρα με δικαιολογίες. Ως πότε μπορεί αυτό να συνεχιστεί; Δυστυχώς, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι η παλιά. Xρειαζόμαστε μια αντιπολίτευση μεθοδική, αξιόπιστη, με επιχειρήματα και γνώση του κάθε αντικειμένου».

Σε συνέντευξή του, στο ίδιο μέσο, ο επίσης εκ των διεκδικητών της αρχηγίας Στ. Τζουμάκας, λέει σχετικά: «Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και στην ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος. Θέλουμε την πλειοψηφία, θέλουμε την κυβέρνηση και όχι να είμαστε δεύτερο κόμμα. Η συντόμευση της “βάρδιας της Ν.Δ.” είναι και δική μας υπόθεση, σε συνεργασία και σε συμπόρευση με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε δημοκρατική κατεύθυνση».

Ο υποψήφιος για την προεδρία Ν. Παππάς δήλωσε χθες από την πλευρά του: «Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση πολιτικής παρέμβασης, όχι επικοινωνιακή διαχείριση».

Με κεντρικό σύνθημα «Αξιόπιστα, ενωτικά και αριστερά», ο Ευκλ. Τσακαλώτος συνεχίζει τις περιοδείες του, προγραμματίζοντας για χθες το βράδυ συνάντηση-συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στον Βόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT