Βουλή: Τσουνάμι ερωτήσεων για τα θερινά μέτωπα

Βουλή: Τσουνάμι ερωτήσεων για τα θερινά μέτωπα

Εχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για θέματα όπως η δολοφονία του 29χρονου και οι καταστροφικές πυρκαγιές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Ενα τσουνάμι ερωτήσεων ως προς την αντιμετώπιση και τη διαχείριση μείζονος σημασίας ζητημάτων της θερινής περιόδου από την αντιπολίτευση, καλείται να αντιμετωπίσει με την είσοδο του φθινοπώρου η κυβέρνηση στη Βουλή.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου, προγραμματίστηκε η πρώτη μετά τις θερινές διακοπές συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια. Ωστόσο, στο αρμόδιο γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατίθεται σχεδόν καθημερινά πλήθος ερωτήσεων και αναφορών, το περιεχόμενο των οποίων αποτελεί σαφές δείγμα του τι έχουν να αντιμετωπίσουν τα κυβερνητικά στελέχη: Το δραματικό γεγονός της αφαίρεσης ζωής 29χρονου από χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι πυρκαγιές και ειδικότερα όσα διαδραματίστηκαν στις αποθήκες πυρομαχικών στην Αγχίαλο και η προβληματική κατάσταση στις παραλίες αποτελούν αντικείμενο των ερωτήσεων που κατατέθηκαν έως και χθες.

Βεβαίως, θεωρείται βέβαιο ότι ειδικά για τα μείζονος σημασίας, οι πολιτικοί αρχηγοί θα καταθέσουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της «Ωρας του πρωθυπουργού», με αποδέκτη προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, κατέθεσαν ερωτήσεις με αποδέκτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα της λήψης μέτρων ενάντια στην ασύδοτη καταπάτηση του αιγιαλού και την πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών, κατέθεσαν ερώτηση 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Για τις πυρκαγιές με επίκεντρο τα πυρομαχικά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, ερωτήσεις κατατέθηκαν προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Ν. Δένδια και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, από σύσσωμη την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τρεις του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών «για την καλπάζουσα ακρίβεια» κατέθεσαν οι Γ. Νικητιάδης και Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ). Ερώτηση με θέμα «Δραματική ποιοτική κατάπτωση στην τέχνη του θεάτρου από τις φετινές επιλογές του Φεστιβάλ Αθηνών» κατατέθηκε, τέλος, από την Ελληνική Λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT