ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλό βαρομετρικό διαρκείας

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλό βαρομετρικό διαρκείας

Αιχμές Τσακαλώτου για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος επί Τσίπρα και «παρέμβαση» Πολάκη για τη σεξιστική γελοιογραφία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το συγκρουσιακό κλίμα στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνονται πλέον καθημερινά, καθώς η Κουμουνδούρου βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου/ας αρχηγού.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφορικά με την προχθεσινή παρουσία τού εκ των υποψηφίων Ευκλ. Τσακαλώτου στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο κ. Τσακαλώτος «συζήτησε για τους προβληματισμούς, που είναι κοινοί σε όλα τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., για την επικαιρότητα αλλά και για τις προοπτικές του κόμματος. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τις αιτίες της ήττας αλλά και για το πώς μπορεί να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ» και να μετατραπεί σε ένα κόμμα που να «δουλεύει δημοκρατικά και συλλογικά».

Από την άλλη, ενδεικτική του συγκρουσιακού κλίματος είναι η ανάρτηση του Π. Πολάκη –που έχει ανοίξει διαρκές μέτωπο με την Εφη Αχτσιόγλου– μέσω της οποίας ουσιαστικά εκφράζει τη διαφωνία του με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η, μέσω σκίτσου, σεξιστική επίθεση εναντίον της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου για τη διαδοχή του Αλ. Τσίπρα. Οπως είναι γνωστό, εκτός από δηλώσεις στήριξης προς την κ. Αχτσιόγλου από συνυποψηφίους της, υπήρξε και κείμενο που συνυπέγραψαν υπέρ της 26 γυναίκες-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναδημοσιεύοντας σειρά γελοιογραφιών επικριτικών προς το πρόσωπό του, σημειώνει: «Διάβασα διάφορα από διάφορους για μια γελοιογραφία και θυμήθηκα τις χιλιάδες υπογραφές που είχαν μαζευτεί για να καταδικάσουν αυτά εδώ τα εμέσματα». Υπενθυμίζεται ότι, λίγο πριν, ανάρτηση απαξιωτική της κοινής δήλωσης των «26» είχε υπάρξει και από την αδελφή του παραιτηθέντος προέδρου, Ζανέτ Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου μέσω δηλώσεων στελεχών και βουλευτών συντηρούν την κριτική προς την κυβέρνηση με επίκεντρο την αφαίρεση ζωής φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από νεοναζί χούλιγκαν. «Η ανεύθυνη στάση Οικονόμου και Μητσοτάκη εντείνει την ανασφάλεια στην κοινωνία», υποστήριξε (Mega) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Καλπάκης, προσθέτοντας: «Ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Αναλαμβάνοντας και την αντικειμενική ευθύνη που έχει ως πολιτικός. Αλλά και τις ουσιαστικές ευθύνες που απορρέουν».

Για το ίδιο θέμα, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φαραντούρης είπε μεταξύ άλλων (ΣΚΑΪ): «Δεν πρόκειται απλώς για χούλιγκαν, πρόκειται για νεοναζί εγκληματική οργάνωση με νεοναζιστικό παρελθόν. Οι νεοναζί συμμορίες που βρίσκουν βολική κρυψώνα σε οπαδικούς συνδέσμους είναι μία ακόμη έκφανση της πρωτόγονης εγκληματικής Ακροδεξιάς και ως τέτοιες όφειλαν να έχουν αντιμετωπιστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT