Πολιτική κόντρα για τη στέγη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Πολιτική κόντρα για τη στέγη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το υπ. Πολιτισμού ανακαλεί την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου επί της οδού Ερμού. Εντονες αντιδρασεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της υπ. Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την ανάκληση της άδειας παραχώρησης του κτιρίου στην οδό Ερμού που στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Ειδικότερα, η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτεθηκε στην υπουργό Πολιτισμού και ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει: «Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δεν μπόρεσε να «συγχωρέσει» η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο», και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT