Θεωρείο: Διάσκεψη πρέσβεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο Σάββατο, σχολιάζαμε για ποιο λόγο στην Ελλάδα δεν γίνεται διάσκεψη των Ελλήνων πρέσβεων περιοδικά, με σκοπό διπλωμάτες και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να μπορούν να συζητήσουν από κοντά διάφορα θέματα, όπως γίνεται στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο γ.γ. του ΥΠΕΞ, Θεοχάρης Λαλάκος, έχει ήδη ζητήσει υπηρεσιακώς τη διεξαγωγή τέτοιας διάσκεψης. Μάλιστα, προγραμματίζεται να γίνουν αρχικά κάποιες τηλεδιασκέψεις προετοιμασίας, προτού πραγματοποιηθεί διά ζώσης η Διάσκεψη Πρέσβεων στην Αθήνα. Αν και η διά ζώσης διάσκεψη θα χρειαστεί λίγο καιρό ώσπου να γίνει, μαθαίνω ότι –μεταξύ άλλων– θα υπάρξει ενημέρωση για τα πολιτικά θέματα, τις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής. Στους διπλωμάτες αναμένεται να μιλήσει και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα τονίσει τη σημασία της δημόσιας διπλωματίας και τον ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι επικεφαλής των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών στην πιο ενεργή μετάδοση των μηνυμάτων της Ελλάδας προς τα έξω. Σε μια εποχή που η δημόσια διπλωματία, η επικοινωνία και η εξωστρέφεια είναι προϋποθέσεις για την εξωτερική πολιτική, είναι καλό να γίνονται αυτά.

Προσπάθεια… νομιμότητας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι στους αιγιαλούς από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τετραήμερο 8-11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.312 επιπλέον έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες 413 παραβάσεις. Εάν προστεθούν σε αυτόν τον αριθμό και οι έλεγχοι που έγιναν από το διάστημα 21 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 2.230, ενώ οι διαπιστωμένες παραβάσεις ήταν 749, με τις περισσότερες να αφορούν υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης, και σε κάποιες περιπτώσεις κατάληψη αιγιαλού χωρίς να υπάρχει μίσθωση. Οι έλεγχοι σύμφωνα με το υπουργείο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα προκειμένου να σταλεί μήνυμα πως ο αιγιαλός δεν μπορεί να καταλαμβάνεται παρανόμως.

Ανέκδοτο

Σας έχω και ένα πολύ ωραίο καλοκαιρινό ανέκδοτο από τις εξορμήσεις υπουργών και υφυπουργών στα νησιά. Ανέκδοτο τόσο με την κυριολεκτική σημασία, καθώς δεν έχει γραφτεί πουθενά, όσο και με τη μεταφορική, αφού είναι κωμικό. Στέλεχος, λοιπόν, της κυβέρνησης έλεγε σε παρέα, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, πως αυτή την περίοδο διαβάζει διότι θέλει να μάθει τι ακριβώς είναι το Ταμείο Ανάκαμψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT