Εξώδικο ΣΕΑ σε ΥΠΠΟ για το κτίριο της Ερμού

Εξώδικο ΣΕΑ σε ΥΠΠΟ για το κτίριο της Ερμού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με την ανάκληση παραχώρησης του ακινήτου στην οδό Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων έδωσε ο ΣΕΑ, αποστέλλοντας εξώδικο στο υπουργείο Πολιτισμού και καλώντας την υπουργό Λίνα Μενδώνη να ανακαλέσει την επίμαχη απόφασή της.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία τους, οι αρχαιολόγοι απαντούν στο σκεπτικό της απόφασης του ΥΠΠΟ, σημειώνοντας ότι το υπουργείο σκόπιμα παραγνωρίζει τον συνδικαλιστικό χαρακτήρα του ΣΕΑ και ότι το διοικητικό μέτρο της ανάκλησης της παραχώρησης του κτιρίου ένα μήνα πριν από τις εκλογές του συλλόγου, «δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι το μέτρο εντάσσεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια αθέμιτης πολιτικής επέμβασης στις αρχαιρεσίες μας».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στις 11 Αυγούστου ανακαλείται από τις 9 Οκτωβρίου η παραχώρηση του δημόσιου ακινήτου στην οδό Ερμού 134 -136 στον ΣΕΑ για τη στέγαση των γραφείων του, μετά την υλοποίηση εκδήλωσης στον χώρο του συλλόγου τον Ιούλιο που αφορούσε το ναυάγιο της Πύλου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η εκδήλωση δεν είχε σχέση με τους καταστατικούς σκοπούς του ΣΕΑ και δεν είχε άδεια από το ΥΠΠΟ ούτε είχαν καταβληθεί τέλη υπέρ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT