Προσκλητήριο συμμετοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο συμμετοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Καμπάνια ενόψει εκλογής ηγεσίας με σύνθημα «Το αύριο ξεκινά από εμάς»

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη καθυστέρηση, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πρόκειται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλαβε πλέον και διαδικτυακή υπόσταση η προεκλογική καμπάνια για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την καμπάνια «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» με κεντρικό πολιτικό μήνυμα «Το αύριο ξεκινά από εμάς», η διεξαγωγή της οποίας είχε αποφασιστεί σε ειδική σύσκεψη των τεσσάρων υποψηφίων, Εφης Αχτσιόγλου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα και Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην Κουμουνδούρου, στις 21 Ιουλίου.

Οπως επισημαίνεται, στόχος της καμπάνιας είναι «η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς από την πρώτη στιγμή –εξαιτίας και των εξαιρετικά αρνητικών για την Κουμουνδούρου εκλογικών αποτελεσμάτων– εκφράστηκε στα ηγετικά κομματικά κλιμάκια η εκτίμηση πως θα έχει αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ πρόσημο το τυχόν μικρό εύρος της συμμετοχής των πολιτών στην κρίσιμη διαδικασία επιλογής του προσώπου που θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα και απόντα από τις εν εξελίξει διαδικασίες Αλ. Τσίπρα. «Τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο είναι ότι λίγο τον αφορούν τα εσωκομματικά μας», σημείωνε μεταξύ άλλων χθες ο Δημ. Παπαδημούλης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του («Στο κόκκινο»).

Πώς αυτοπαρουσιάζονται οι τέσσερις υποψήφιοι στον ειδικό ιστότοπο «vote.syriza.gr».

Στον ειδικό ιστότοπο «vote.syriza.gr», επί του παρόντος υπάρχουν οι φωτογραφίες των «4», που συνοδεύονται από σύντομα βιογραφικά τους, αναρτήσεις με συνεντεύξεις, άρθρα ή και δραστηριότητές τους στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας, αλλά και παραπομπή σε ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι «φίλοι» μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν την εγγραφή τους ως μέλη του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να μετέχουν μόνο μέλη του κόμματος, αρκεί να αποφασίσουν να αποκτήσουν την ιδιότητα του κομματικού μέλους έστω και την τελευταία στιγμή. Σε συμβολικό επίπεδο, αξιοπρόσεκτα είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία από τα οποία οι υποψήφιοι επέλεξαν να αρχίσουν την αυτοπαρουσίασή τους προς τους επισκέπτες του «vote.syriza.gr». Η κ. Αχτσιόγλου εισαγωγικά προβάλλει την υπουργική της ιδιότητα, «από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019», και πως το 2006 αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προσκλητήριο συμμετοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ-1
Την ιστοσελίδα vote.syriza.gr έθεσε σε λειτουργία ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου. Στον ιστότοπο, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη δράση των υποψήφιων προέδρων (Ε. Αχτσιόγλου, Ευκλ. Τσακαλώτος, Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας). [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Την υπουργική του ιδιότητα στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και ότι «μεγάλωσε στην Καισαριανή», προτάσσει από την πλευρά του ο κ. Παππάς. Το πρώτο που παρουσιάζει για το πρόσωπό του ο κ. Τζουμάκας είναι πως «διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, γραμματέας της Νεολαίας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ», ενώ στο σύντομο βιογραφικό του σημείωμα επιλέγει να επισημάνει ότι ήταν «από τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», καθώς και πως «παραπέμφθηκε στο Εκτακτο Στρατοδικείο δύο φορές, φυλακίστηκε και υπέστη βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ». Υπενθυμίζει, δε, και πως «το 2010 διαχώρισε πολιτικά τη θέση του από την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και αποχώρησε» από το ΠΑΣΟΚ. Σε αντίθεση με τα πρώτα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος προτάσσει τη βουλευτική του ιδιότητα («εκλέγεται βουλευτής από το 2012»), ενώ σημειώνει και πως «έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη και στο Σάσεξ».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με την τρόικα) την περίοδο 2015-2019 σε χθεσινό άρθρο του (News 24/7) επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «O αγώνας για τη θεραπεία των θεσμικών καταγμάτων που υπέστη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θα είναι μακρύς. Το 2024, η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία κλείνει μισόν αιώνα ζωής. Εχει σημασία να μη γεράσει η δημοκρατία μας. Αν γεράσει, κερδίζουν οι εχθροί της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT