Θεωρείο: Eκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο

Θεωρείο: Eκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο

Δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσα στελέχη του Μαξίμου και της Ν.Δ. ευρύτερα έχουν μπει στη λίστα για το επόμενο ευρωψηφοδέλτιο

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο

Δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσα στελέχη του Μαξίμου και της Ν.Δ. ευρύτερα έχουν μπει στη λίστα για το επόμενο ευρωψηφοδέλτιο. Είναι τόσο μεγάλος ο κατάλογος και πραγματικά ο Μητσοτάκης έχει τόσο μεγάλη γκάμα… επιλογής, που στο τέλος μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις. Για να σας δώσω και μία πληροφορία, που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την εξίσωση, για το ευρωψηφοδέλτιο ενδιαφέρονται και στελέχη της αγοράς που δεν είναι σήμερα στην πολιτική. Και ο Μητσοτάκης έχει πάντα συμπάθεια σε αυτή την κάστα.

Η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο δίμηνο για την κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, καθώς η μία φουρτούνα ακολουθεί την άλλη. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του κράτους, που μετρούσε ως το δυνατό σημείο της κυβέρνησης. Με τούτα και με εκείνα, η συζήτηση στο Μαξίμου είναι λιγότερο πολιτική και περισσότερο διαχείριση. Οταν, ωστόσο, πάει στην πολιτική, απουσιάζει εντελώς ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εχουμε δύο μήνες να μιλήσουμε για το κόμμα αυτό», μου εκμυστηρεύτηκε κυβερνητικό στέλεχος, αποκαλύπτοντάς μου πως το ΠΑΣΟΚ ανακύπτει πιο συχνά στη συζήτηση. Να δούμε εάν αυτό θα συνεχιστεί και μετά τις εσωκομματικές στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολύ κολύμπι

Μιας και ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, να σας πως τι μου είπε φίλος από την Αμοργό, όπου έβλεπε διαρκώς τον πρόεδρο Ανδρουλάκη κατά τις διακοπές του στο νησί. «Κολυμπούσε με τις ώρες», μου σχολίασε, προσθέτοντας ότι, όπως έλεγε ο ίδιος στις κουβέντες που είχε στο νησί, αυτή ήταν η συμβουλή του γιατρού προκειμένου να επανέλθει το πόδι του μετά τη ρήξη χιαστού που είχε πάθει πριν από μήνες παίζοντας μπάσκετ.

Πιο λάιτ Δεξιά

Αν παρατηρήσει κανείς τα social media του άλλοτε λαλίστατου επί παντός του επιστητού Μπογδάνου, θα διαπιστώσει πως ο πρώην βουλευτής έχει μπει σε mood εντελώς καλοκαιρινό και αποχής από την πολιτική. Οπως έλεγε μάλιστα ο ίδιος στη Νάξο, όπου παραθερίζει, αυτό θα συνεχιστεί και από Σεπτέμβριο, καθώς θέλει να κάνει pause από την πολιτική, που δεν του βγήκε, και να δει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. Η ίδια πηγή μού έλεγε ότι ο Μπογδάνος έχει μετανιώσει για επιλογές του και θέλει από την άκρα Δεξιά να περάσει ξανά στην πιο λάιτ Δεξιά.

Νέος γραμματέας

Αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουμε, κατά πάσα πιθανότητα, και νέο γραμματέα στη Ν.Δ., αφού δεν μπορεί να συνεχίσει να καλύπτει τη θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, του οποίου οι υποχρεώσεις είναι ήδη πολλές. Οσον αφορά το πρόσωπο που θα καλύψει τη θέση, ακόμη αναζητείται. Δεδομένου ότι την ερχόμενη άνοιξη η Ν.Δ. έχει πάλι εκλογές, το ιδανικό, λένε πολλοί, θα ήταν να καλυφθεί από κάποιον έμπειρο βουλευτή.

Η επιστροφή Τσίπρα

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε σε μεγάλη παρέα, προφανώς για να διαδοθεί το νέο, ότι ο Τσίπρας με την επιστροφή του από τις διακοπές στις ΗΠΑ δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά ενεργό. Και έχει αξία, μιας και ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει στενή σχέση με τον τέως πρόεδρο.

Σαν παλιός

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και νέος στην πολιτική, ο Νικόλας Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ παίζει σαν αρκετά εμπειρότερος το παιχνίδι. Δεν μπαίνει σε ίντριγκες, έχει καλές σχέσεις με όλες τις τάσεις και τηρεί στάση αναμονής ενόψει των εκλογών. «Εξυπνη τακτική» σχολίασε παλιός βουλευτής του κόμματος, τονίζοντας πως δεν είναι σύνηθες στον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται κάποιος με τόση προσοχή.

Κρατάει η πίκρα

Οι περισσότερες γυναίκες στο υπουργικό σχήμα έχουν φέρει και τις πρώτες γκρίνιες. Αρκετά στελέχη που δεν είναι στην κυβέρνηση –ενώ θα ήθελαν– έχουν αρχίσει να ασκούν κριτική σε γυναίκες υπουργούς και υφυπουργούς λέγοντας πως πήραν τη θέση περισσότερο για λόγους ποσόστωσης παρά ικανοτήτων, εξαντλώντας την αυστηρότητά τους. Φαίνεται πως η πίκρα από τη μη υπουργοποίησή τους δεν έχει περάσει ακόμη.

Η παγίδα στον Χαρδαλιά

Ενα από αυτά που θα πρέπει να προσέξει ο Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει της συνέχειας είναι η μεγάλη εμπλοκή των ΝΟΔΕ –ΔΕΕΠ όπως λέγονται σήμερα– στην εκλογική του μάχη. Οι τοπικοί παράγοντες, που τα κίνητρά τους είναι κατά κανόνα μικροπολιτικά, θέλουν να έχουν λόγο σε όλα δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που είναι σε θέση να λύσουν. Και αν ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεν θέλει να μπλέξει, θα πρέπει να βάλει όρια.

Οι δύο περιφέρειες που θέλει ο Μητσοτάκης

Στο Μαξίμου να ξέρετε στους υπολογισμούς που κάνουν θεωρούν σίγουρες 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Και την Πελοπόννησο και την Αττική, βεβαίως, όπου υπήρξε εν κινήσει αλλαγή υποψηφίου. Και ποιες είναι οι τρεις που μπορεί να ξεφύγουν; Το Βόρειο Αιγαίο, η Δυτική Μακεδονία και το Ιόνιο είναι αυτές που δεν θεωρούνται κλειδωμένες, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή να πέσει το βάρος από τον κομματικό μηχανισμό. Ειδικά στις δύο πρώτες, καθώς η επικράτηση του Αλκιβιάδη Στεφανή και του Γιώργου Κασαπίδη σε Βόρειο Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία είναι θέμα γοήτρου, καθώς υπάρχει απέναντι αντάρτης υποψήφιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT