ΥΠΕΞ: Η σημερινή απόφαση για τον Μπελέρη δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

ΥΠΕΞ: Η σημερινή απόφαση για τον Μπελέρη δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

Συνέχεια στο «θρίλερ» της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία, έδωσε σήμερα αλβανικό δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αθήνας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στο «θρίλερ» της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία, έδωσε σήμερα αλβανικό δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αθήνας. 

«H σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχες του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου έρχεται «σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα» καταλήγει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Στα μέσα Αυγούστου, και με φόντο τη μαζική συγκέντρωση στήριξής του στην Αλβανία, ο Φρέντι Μπελέρης είχε εξαπολύσει μύδρους προς τον Εντι Ράμα, καταγγέλοντας πως η αστυνομία τον παρακολουθούσε «με πρακτικές της σιγκουρίμι του Χότζα που έχουν απαγορευτεί από τη δεκαετία του 1990, επιστρατεύοντας έναν άνθρωπο καταδικασμένο για απάτες» και τονίζει πως η εισαγγελέας που έδωσε εκ των υστέρων την εντολή στην αστυνομία να τον παρακολουθήσει ήταν αναρμόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT