ΣΥΡΙΖΑ: Με διαφορετικές στρατηγικές οι υποψήφιοι

ΣΥΡΙΖΑ: Με διαφορετικές στρατηγικές οι υποψήφιοι

Φουντώνει η μάχη για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ – Στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν να χάσουν το «τρένο» του θεσμικού ρόλου που έχουν ως αξιωματική αντιπολίτευση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την προεκλογική κούρσα που «ξαναζεσταίνεται» στον ΣΥΡΙΖΑ με τα «καρφιά» μεταξύ των υποψηφίων προέδρων να πληθαίνουν, στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν το «τρένο» του θεσμικού ρόλου που έχουν ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στην επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο ως κόμμα εξουσίας επενδύουν και οι υποψήφιοι πρόεδροι. Πριν ξεκινήσει η προεκλογική κούρσα η «Κ» είχε δημοσιεύσει πως στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου θα βρεθεί εκείνος που θα πείσει πως «μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Για την Εφη Αχτσιόγλου κομβικό είναι να αναδειχθεί πως ο πρωθυπουργός «έχει επενδύσει σε μια κοινωνία μηδενικών προσδοκιών». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Max FM 93,4» της Πάτρας, συμπληρώνοντας πως απέναντι σε αυτή την κατάσταση «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σημάνει συναγερμό, να κατέβει στην κοινωνία, να βρεθεί με τους εργαζόμενους, με τους επαγγελματίες, να βρεθεί κοντά στη νεολαία, να δεθεί ξανά με όλα τα στρώματα που επιδιώκει να εκφράσει. Να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπεραμύνεται των δικών του πολιτικών ως πρώην υπουργός Οικονομικών και από τα Ιωάννινα υπενθύμισε, απαντώντας και σε εσωκομματικά πυρά, ότι τα χρήματα από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ δεν μπορούσαν να δαπανηθούν λόγω των περιορισμών των δημοσιονομικών στόχων. Μιλάει συνεχώς για την ακρίβεια που διαλύει τα νοικοκυριά και απαντώντας στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας προβάλλει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η κοινωνική κατοικία.

Ο Νίκος Παππάς δίνει το τελευταίο διάστημα έμφαση στη μεσαία τάξη. Από το Αργος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός φέρνει τον αναχρονισμό και την οπισθοδρόμηση. Δεν είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός να σου παίρνουν το σπίτι, το μαγαζί, την επιχείρηση, το χωράφι, να μην έχεις δημόσιο σύστημα υγείας, να μην έχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση το 95% των επιχειρήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT