Ζαχαριάδης: Ο Μπακογιάννης δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε

Ζαχαριάδης: Ο Μπακογιάννης δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε

Σχολιάζοντας τη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε λόγο για έλλειψη ανθεκτικών πολιτικών απέναντι στην κλιματική αλλαγή

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μείζον ζήτημα της επικαιρότητας σχετικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα αναφέρθηκε ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική στη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ για τις πυρκαγιές, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε την κατάσταση συγκλονιστική, σημειώνοντας πως «φαίνεται ότι έχει χαθεί ο έλεγχος». Αναφέρθηκε στην τραγική απώλεια των 18 ανθρώπων στο χωριό Αβαντας αλλά και στην εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας πως ευθύνη της πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ερωτώμενος για τις δυνατότητες αντιμετώπισης των πυρκαγιών, υπογράμμισε πως χρειάζεται στελέχωση της Πυροσβεστικής αλλά και συγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας, κάνοντας ωστόσο λόγο και για την ανάγκη αυστηρής νομοθέτησης για «το πώς μπαίνουν τα όρια των πόλεων, που σταματάμε να χτίζουμε και που ξεκινάει το πράσινο».

Με «αποσπασματικά έργα βιτρίνας» η θητεία Μπακογιάννη 

Σχολιάζοντας τη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε λόγο για έλλειψη ανθεκτικών πολιτικών απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Ερωτώμενος για το δικό του σχέδιο ώστε η Αθήνα να γίνει βιώσιμη και πράσινη, υποστήριξε ότι πρέπει να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε ιδίως για τα δάση, τα αστικά και τα περιαστικά να υπάρχουν όλα τα μέτρα της πρόληψης.

Επιπλέον υποστήριξε ότι η θητεία του κ. Μπακογιάννη δημιούργησε περισσότερα προβλήματα σε σχέση με αυτά τα οποία προσπαθεί να λύσει καθώς και ότι ήταν πολύ χαμηλότερη των περιστάσεων και της ταχύτητας που υπάρχει στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Χαρακτήρισε το κυκλοφοριακό ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του λεκανοπεδίου ενώ για το Μεγάλο Περίπατο του κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως επιχείρησε να παρέμβει, το έκανε πολύ χειρότερο και αποδιοργάνωσε την πόλη. «Παρακολουθούσα τον κ. Μπακογιάννη τα πρώτα χρόνια που υπερασπιζόταν την ιδέα του ποδηλάτου στο κέντρο της πόλης. Η τελική μορφή που έχει φέρει για τον μεγάλο περίπατο δεν έχει ποδήλατο», ανέφερε.

Αφού κατηγόρησε τον κ. Μπακογιάννη για αποσπασματικά έργα βιτρίνας, δεσμεύτηκε ότι θα πάει τις επόμενες μέρες στις υπηρεσίες του Δήμου και θα ζητήσει αναλυτικά το κοστολόγιο, ώστε να κρίνουν οι δημότες κατά πόσο τα χρήματα τους έχουν πάει σε μια σωστή κατεύθυνση.

«Θεσμική αναπηρία» η συμμετοχή Κασιδιάρη στις εκλογές 

Σχετικά με την πρόταση νόμου που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ για αποκλεισμό του Η. Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια πάγια νομοθετική ρύθμιση ώστε τέτοιες περιπτώσεις να μην υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε εκλογές όταν κάποιος έχει καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό για τέτοιου είδους εγκλήματα στη βάση της δικαστικής απόφασης. «Θεωρώ ότι είναι θεσμική αναπηρία του πολιτικού μας συστήματος και μια αντίληψη προσβλητική προς τη θεσμική συνέχεια του κράτους σε κάποιες κάλπες οι καταδικασμένοι νεοναζί να μην εκτίθενται, όπως οι βουλευτικές εκλογές και μετά να εκτίθενται στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος, σχολίασε και την κίνηση του δημάρχου Αθηναίων να καλέσει τους πολίτες σε ένα κίνημα για τα τραπεζοκαθίσματα: «Ποιος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να διαφυλάξει τη νομιμότητα στην πόλη, να προστατέψει τα δικαιώματα των δημοτών και να απελευθερώσει το δημόσιο χώρο αν όχι ο δήμαρχος Αθηναίων; Ο κ. Μπακογιάννης έδειξε ότι είναι ανήμπορος να διαφυλάξει αυτά τα δικαιώματα και ότι καλεί τους πολίτες να συνδράμουν σε κάτι το οποίο ο ίδιος θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και 4 χρόνια».

«Ο κ. Μπακογιάννης δεν είναι καινούργιος. Ο κύριος Μπακογιάννης έχει κάνει ήδη μια θητεία στην πόλη και διεκδικεί μία δεύτερη θητεία στην πόλη. Για να μας απαντήσει λοιπόν γιατί θέλει τη δεύτερη θητεία στην πόλη πρέπει να μας πει και τι έκανε και τι δεν έκανε» κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT