Το ΠΑΣΟΚ και οι δύο σταθμοί του Σεπτεμβρίου

Το ΠΑΣΟΚ και οι δύο σταθμοί του Σεπτεμβρίου

Στις προτεραιότητες της σύγχρονης Κεντροαριστεράς θα αναφερθεί ο Ν. Ανδρουλάκης στην επέτειο ίδρυσης του κόμματος, ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία του στη ΔΕΘ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καταστροφικές πυρκαγιές μονοπωλούν την τρέχουσα επικαιρότητα, ωστόσο τα κομματικά επιτελεία συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον Σεπτέμβριο, που αποτελεί την άτυπη αφετηρία και της πολιτικής σεζόν κάθε χρόνο. Στη Χαριλάου Τρικούπη δύο είναι τα ορόσημα για τις επόμενες εβδομάδες: η 3η Σεπτεμβρίου, η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, και ασφαλώς η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, που έχει προγραμματισθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου. Στην εκδήλωση για την 3η Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλύσει στην ομιλία του το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες της σύγχρονης Κεντροαριστεράς.

Μεγαλύτερη προεργασία γίνεται για τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης θα παραμείνει στη συμπρωτεύουσα για μία εβδομάδα και η παρουσία του εκεί θα συνδυαστεί με μια σειρά από δράσεις ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού. Κατ’ αρχάς θα γίνουν τα εγκαίνια του γραφείου που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προαναγγείλει ότι θα λειτουργεί σταθερά στη συμπρωτεύουσα. Ο χώρος έχει ετοιμαστεί και έχουν επιλεγεί τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο σε σταθερή βάση. Παράλληλα, στόχος είναι ο κ. Ανδρουλάκης να επισκέπτεται τη συμπρωτεύουσα συχνά, ακριβώς για να καταδείξει τη σημασία που δίνουν ο ίδιος και το κόμμα του στη συμπρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.

Τα εγκαίνια του γραφείου θα συνδυαστούν με μια σειρά από μικρές περιοδείες – στοχευμένες εξορμήσεις σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μία από τις περιοχές που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να ξαναπιάσει το νήμα της επαφής με την εκλογική βάση και να ενισχύσει τις δυνάμεις του. Η εβδομαδιαία εξόρμηση στη συμπρωτεύουσα θα κορυφωθεί με την ομιλία στη ΔΕΘ. Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πακέτο 4-5 βασικών μεταρρυθμίσεων, που ο ίδιος και το κόμμα του θα προτάξουν ως αναγκαίες προτεραιότητες για τη χώρα. Μεταρρυθμίσεις που αφορούν ζητήματα όπως η ακρίβεια και το κόστος ζωής, οι παρεμβάσεις για τη στέγη, αλλά και θεσμικές τομές, όπως η διάρθρωση του κράτους, προκειμένου να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό και λειτουργικό, προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα. Ενδεικτικά αναφέρονται προτάσεις για αλλαγές στα σχέδια Πολιτικής Προστασίας, ώστε να είναι προσαρμοσμένα στα δεδομένα που προκύπτουν από τις αναβαθμισμένες απειλές. Επίσης, προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση των επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για παρουσίαση μιας δέσμης πρακτικών και υλοποιήσιμων μέτρων που θα απαντούν στις προκλήσεις μιας δύσκολης καθημερινότητας για τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT