Θεωρείο: Προσοχή στο άρθρο 120

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, αυτό που λέει πως «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων», πριν από καμιά δεκαριά χρόνια είχε μπει στην προκρούστεια κλίνη για να δικαιολογήσει κάθε παλαβή και αντισυνταγματική συμπεριφορά έναντι των «προδοτών» του μνημονίου. Σήμερα βλέπω πως το ίδιο άρθρο επικαλούνται διάφοροι έναντι του «αόρατου εχθρού που καίει την Ελλάδα». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι φωτιές μπαίνουν και από εμπρησμούς, αλλά θέλει προσοχή η επίκληση του 120 που βλέπω να κάνουν όλο και πιο συχνά άνθρωποι σοβαροί, μορφωμένοι και δημοκράτες. Η κατά το δοκούν επίκλησή του μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα από τις ίδιες τις φωτιές. Να φουντώσει τη συνωμοσιολογία και την άκρα Δεξιά που απειλεί όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες τη χώρα.

Εποικοδομητική δουλειά

Η έλλειψη αντιπολίτευσης έως τώρα δεν βγαίνει σε καλό στην κυβέρνηση, καθώς η αίσθηση πως δεν υπάρχει αντίπαλος χαλαρώνει δομές και νοοτροπίες. Σε αυτό το πλαίσιο οι βουλευτές της Ν.Δ. έχουν μια χρυσή ευκαιρία να κάνουν δουλειά. Οχι, δεν λέω να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά να επιτελέσουν απλώς τον ρόλο τους. Να ασκήσουν δηλαδή κοινοβουλευτικό έλεγχο, να κάνουν προτάσεις και να πιέσουν για λύσεις και βελτίωση του κρατικού μηχανισμού.

Προσέγγιση

Η Ν.Δ. στρέφει σιγά σιγά την προσοχή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς θέλει να δει τον Οκτώβριο να βάφεται πάλι γαλάζιος ο χάρτης. Στο παρασκήνιο, τώρα, να σας πω ότι αρκετοί θεωρούν πως όσο προχωρούμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να ζητηθεί και η συνδρομή του Παναγιώτη Νίκα, ώστε να «κλειδώσει» η νίκη του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το ερώτημα είναι από ποιον θα γίνει αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο καταλληλότερος να το κάνει είναι ο ίδιος ο υποψήφιος που θα τον διαδεχθεί στη θέση. Πτωχός πάντως και Νίκας είχαν το πρώτο τετ α τετ προσφάτως στην Τρίπολη, χωρίς, όμως, να σπάσει –ακόμη– ο πάγος.

Χειρότερη όλων

Η χειρότερη υπηρεσία στο ευρύτερο Δημόσιο πρέπει να είναι τα ΕΛΤΑ. Είναι εντυπωσιακό ότι έπειτα από τόσα εκατομμύρια που ξόδεψε το Υπερταμείο τα τελευταία χρόνια για τον δήθεν εκσυγχρονισμό τους λειτουργούν σαν μια τριτοκοσμική υπηρεσία. Τα καταστήματά τους αλλά και η εξυπηρέτησή τους είναι τραγική. Τα παράπονα των πελατών δεν έχουν σταματημό. Αναρωτιέται κανείς αν η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα και αν σκοπεύει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT