ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος γραμματέας στην ατζέντα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος γραμματέας στην ατζέντα

Την εκλογή του από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχεδόν «κλειδώσει» και όλοι αναμένουν να δουν ποιος μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει τελευταία στιγμή στην κούρσα διαδοχής στο συνέδριο σε οκτώ ημέρες. Η «Κ» από χθες είχε δημοσιεύσει πως δεν υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες που να δείχνουν πως ο Διονύσης Τεμπονέρας θα διεκδικήσει τελικά την ηγεσία. Αυτό αποτυπώθηκε στη νέα του ανάρτηση στο Facebook δηλώνοντας πως δεν θα ανακοινώσει ποιον θα υποστηρίξει και ότι θα αναμένει τις πολιτικές πλατφόρμες των υποψηφίων και κατά πόσο εντάσσονται στην ευρύτερη ανάγκη για την επανίδρυση του φορέα και τη συγκρότηση της νέας, μεγάλης, σύγχρονης Αριστεράς.

Ο κ. Τεμπονέρας πάντως με το νέο κείμενό του, που έχει στοιχεία πολιτικού μανιφέστου, έδειξε πως «κλείνει το μάτι» στο να είναι υποψήφιος για τη θέση του «νούμερο δύο» του κόμματος, δηλαδή εκείνη του γραμματέα. Ειδικότερα, υπενθύμισε πως εκτός από την κορυφή της πυραμίδας, για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ κομβικό ρόλο θα παίξει ο νέος γραμματέας. «Η επανίδρυση του φορέα απαιτεί, παράλληλα, ένα πρόσωπο ισχυρό, εκλεγμένο από τη συνεδριακή βάση, που θα έχει την ευρεία πολιτική νομιμοποίηση, να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αυτή υπόθεση. Η συνθήκη αυτή κακώς αποτυπώνεται στον δημόσιο λόγο ως “άτυπη δυαρχία” αφού αφενός η βάση εκλογής μεταξύ προέδρου και γραμματέα είναι διαφορετική (νέα κομματική βάση/συνέδριο) και αφετέρου το κόμμα δεν ανεξαρτητοποιείται-αυτονομείται, αλλά εκφράζει και συνεπικουρεί τον πρόεδρο, που ηγείται, ως πρώτος μεταξύ ίσων, στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με διαφορετικές στρατηγικές στην τελική ευθεία της μάχης για την ηγεσία Εφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να «φωτογραφίσουν» τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το μπλοκ της νέας ηγετικής ομάδας. Παράλληλα, συνεχίζουν να «οργώνουν» την Ελλάδα και να εντείνουν τις επαφές με τα μέλη του κόμματος. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων είναι η αύξηση της συμμετοχής στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Εφη Αχτσιόγλου βρέθηκε στη Λάρισα και μιλώντας στο «larissanet.gr» τόνισε πως «στόχος μας θα είναι να εκφράσουμε τους πολίτες που αναζητούν ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει καλύτερους όρους εργασίας, καλύτερους μισθούς, θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία της φύσης και ένα κράτος που δεν θα διασύρεται, αλλά θα έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαλεία εκείνα που θα το κάνουν αποτελεσματικό».

Ο Νίκος Παππάς επιμένει να συναντά ανθρώπους της αγοράς. Από την Πάτρα όπου βρέθηκε επεσήμανε ότι «το 2015-2019 ο κλάδος των επιχειρηματιών σήκωσε δυσανάλογο βάρος. Σήμερα, μακριά από μεταμνημονιακά απόνερα, οικοδομούμε μαζί τους μια νέα σχέση. Μια σχέση εμπιστοσύνης, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανάπτυξης της οικονομίας». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εστίασε στην επικαιρότητα κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα. Σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επανέλαβε την πρότασή του για σύνταξη κυβερνητικού διαχειριστικού σχεδίου για τις πυρκαγιές που θα παρουσιάζεται κάθε άνοιξη και τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνονται απολογιστικά το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT