Μάντζος για πυρκαγιές: Ακούσαμε για drones αλλά δεν τα είδαμε

Μάντζος για πυρκαγιές: Ακούσαμε για drones αλλά δεν τα είδαμε

Την άποψη ότι η πρόληψη των πυρκαγιών πρέπει να γίνεται από τις δασικές υπηρεσίες και τους επιστήμονες, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η πρόληψη των πυρκαγιών πρέπει να γίνεται από τους δασοφύλακες, τις δασικές υπηρεσίες και τους επιστήμονες, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Στηλιτεύοντας τον επικοινωνιακό χειρισμό του ζητήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακούσαμε για drones τα οποία, όμως, δεν τα είδαμε να είναι εκεί και να προλαμβάνουν τις πυρκαγιές».

Μιλώντας στο OPEN, σχολίασε πως «η πρόληψη δε μπορεί να γίνεται από καλοντυμένους, φρεσκοξυρισμένους υπουργούς που έρχονται στη Βουλή και μας λένε πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε για το καλοκαίρι και που μετά αξύριστοι στο πεδίο καμώνονται τους συντετριμμένους».

Προσέθεσε πως η κλιματική αλλαγή επιβάλλει η πρόληψη να γίνεται με επιστημονική μελέτη, με χρήση της τεχνολογίας, εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων και λογοδοσία για τις δαπάνες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης πως «το πρόγραμμα Αιγίς, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν στη Βουλή». «Οπως επίσης πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή ένα κρίσιμο ζήτημα δασικής πολιτικής. Οι δασικές υπηρεσίες είναι αποσαθρωμένες, αποδιοργανωμένες» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Μάντζος αναφέρθηκε στο επιτελικό κράτος και διερωτήθηκε: «Είναι αποτελεσματικό ή αναποτελεσματικό; Αυτή είναι η δημόσια συζήτηση. Όχι ο εκχυδαϊσμός, ο εκφασισμός, η απανθρωπιά, το κυνήγι κεφαλών από δήθεν πολιτοφύλακες. Διότι αυτό δεν αδικεί απλώς τον νομικό μας πολιτισμό. Αλλά αναιρεί τη φιλελεύθερη δημοκρατία μας», υπογράμμισε.

Επανέλαβε δε το ζήτημα της δομής και λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα, τονίζοντας πως «δύο χρόνια τώρα συζητούμε για ένα νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας. Ασκείται, σωστά, δριμεία κριτική στον νυν υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, αλλά πρέπει να δούμε και τι έκανε ο προηγούμενος. Με περγαμηνές και μετά βαΐων και κλάδων, δημιουργήθηκε ένα σύστημα πολιτικής προστασίας. Εγιναν όλα όσα έπρεπε; Η απάντηση είναι όχι. Ούτε οργανόγραμμα δεν έχει αυτό το υπουργείο, ούτε όλες τις υπουργικές αποφάσεις δεν έχει εκδώσει για να είναι λειτουργικό, ούτε πλήρως αποσαφηνισμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης έχουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT