Προσπάθεια για ενιαίο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσπάθεια για ενιαίο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ

Με πρωτοβουλία του Ευκλ. Τσακαλώτου οι υποψήφιοι για την ηγεσία προετοιμάζουν κοινή δήλωση για τις πυρκαγιές

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθένας από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να δώσει το δικό του στίγμα και να αναδείξει την αντιπολιτευτική ματιά, αλλά και τον τρόπο που θα συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία αν αναλάβει τα ηνία του κόμματος. Για αυτόν τον λόγο οι διεκδικητές της εξουσίας προχώρησαν, μέχρι τώρα, σε ξεχωριστές δηλώσεις – αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για όλα τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας. Οι πυρκαγιές, η οπαδική βία μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη Κατσουρή, η επίθεση Τουρκοκυπρίων σε ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, η στήριξη στους Ελληνες αρχαιολόγους, η ταλαιπωρία των οδηγών στην Αθηνών – Κορίνθου, τα εργασιακά και η οικονομία, αποτέλεσαν πεδία στα οποία «αυτονομήθηκαν» από τις κεντρικές ανακοινώσεις. Η γραμμή δεν ήταν διαφορετική, ωστόσο μαζί με τις δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου βγήκε αρκετές φορές η εικόνα πως στην Κουμουνδούρου υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα στη «συσκευασία» του ενός.

Ηταν και ένα μέσο για να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολύ υποτονική προεκλογική περίοδο που καλύφθηκε και από τη δυσάρεστη επικαιρότητα των πυρκαγιών. Δεκαπέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες η ομογενοποίηση των φωνών των υποψηφίων κρίνεται ως απαραίτητη, καθώς μηνύματα ενότητας και όχι διχασμού εκτιμάται πως θα φέρουν τον κόσμο στις κάλπες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με πρωτοβουλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ετοιμάζεται μια κοινή δήλωση των «τεσσάρων» για τις πυρκαγιές και ίσως αυτό να είναι το πρώτο βήμα.

Στις ομιλίες που πραγματοποιούν στις περιοδείες τους, πάντως, οι υποψήφιοι θα συνεχίσουν να χαράσσουν τη δική τους γραμμή για το πώς βλέπουν την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πώς πρέπει να διεξαχθεί η εκλογική μάχη. Η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και ενόψει της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, τόνισε πως «χρειάζεται μαχητική, δομική αντιπολίτευση και την ίδια στιγμή παρουσίαση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων για το σήμερα, αλλά και μεγάλων τομών για το αύριο». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ταχυδρόμο» του Βόλου στο σαφές στίγμα που πρέπει να εκπέμπει η Αριστερά: «Ενα κόμμα που συνυπάρχουν σε αυτό αντικρουόμενες απόψεις γύρω από ένα απροσδιόριστο κέντρο, ουσιαστικά δεν δεσμεύεται για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει». Ο Νίκος Παππάς μιλώντας σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και στον Βόλο αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση της τηλεμαχίας. «Θα ήταν τεράστιο λάθος να μην κάνουμε πολιτικό γεγονός τη διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου. Το ντιμπέιτ θα βοηθήσει τη συμμετοχή», ανέφερε. «Δεν μας λείπει το “αριστερόμετρο”. Μας λείπει η συγκρότηση, η αξιοπιστία», δήλωσε ο Στέφανος Τζουμάκας στην ιστοσελίδα «ieidiseis».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT