ΠΑΣΟΚ: Επέτειος με την κλιματική κρίση στο επίκεντρο

ΠΑΣΟΚ: Επέτειος με την κλιματική κρίση στο επίκεντρο

Εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πρώτα -ήντα μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα γιορτάζει τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο, με κεντρικό θέμα –ιδιαίτερα επίκαιρο– την κλιματική αλλαγή, στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού. Στις 6 μ.μ. στο περιστύλιο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις: κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη» και ομιλητές τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Αθηναίων, καθηγητή ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής στη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του ΕΜΠ, Χάρη Δούκα, την Ευανθία Σισμάνογλου project manager στην εταιρεία EV Loader (startup για τα ηλεκτρικά οχήματα) και τον Γιώργο Καραμανώλη σύμβουλο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, συντονιστή της δράσης Ψηφιακή Κοινωνία – Digital Society.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 8 μ.μ. και κεντρικό περιεχόμενο της ομιλίας του θα είναι οι προκλήσεις της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του, ο κ. Ανδρουλάκης θα αναδείξει όλες τις πτυχές τού τι πρέπει να αντιπροσωπεύει η πρόταση της Κεντροαριστεράς σήμερα, προκειμένου να είναι πειστική απάντηση στις αγωνίες των πολιτών. Παράλληλα, θα αναφερθεί στις προτεραιότητες του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τόσο στην παρουσία του στη Βουλή και στην εγχώρια πολιτική σκηνή όσο και σε σχέση με τις επιδιώξεις μετά την πρώτη κατοχύρωση αυξημένου ποσοστού στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Σε αυτή την πορεία, πρώτος σταθμός είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπου στη Χαριλάου Τρικούπη θέτουν στόχο να «διευρυνθούν τα ερείσματα στην κοινωνία και αυτό να αποτυπωθεί στην κάλπη», όπως υπογραμμίζουν. Τι σημαίνει αυτό; Να αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διακριτή, ενισχυμένη παρουσία στις τοπικές κοινωνίες. Κάτι που, όπως αναφέρεται, σε έναν βαθμό προκύπτει και από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις περιφέρειες να ανακοινώσει στήριξη στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές του Οκτωβρίου αξιολογούνται ως ένα κρίσιμο σκαλοπάτι για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, όπου θα επιδιωχθεί να βγει το κόμμα ακόμη πιο ενισχυμένο στις κάλπες και να επιβεβαιωθεί η τάση επαναφοράς του σε ρόλο κομβικού «παίκτη» στην πολιτική σκηνή.

Κάνοντας μια αποτίμηση της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές προχθές στη Βουλή, οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη αξιολογούν ως σημαντικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε τον κ. Ανδρουλάκη για να συγκρουστεί και επισημαίνουν ότι, παρά την ευτελιστική προσέγγιση που –κατά την άποψή τους– συχνά υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης έναντι του ΠΑΣΟΚ, στην πράξη το κόμμα δικαιώνεται όταν η κυβέρνηση υιοθετεί προτάσεις τους και τις ενσωματώνει στην ασκούμενη πολιτική.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της αυριανής εκδήλωσης στο Ζάππειο, την ομιλία Ανδρουλάκη θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT