Φίλης για Κασσελάκη: Σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ.

Φίλης για Κασσελάκη: Σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ.

Θέση για τις εξελίξεις στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ειδικότερα για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, πήρε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τις εξελίξεις στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ειδικότερα για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, πήρε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας. 

«Εγώ έχω μια εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά πιστεύω ότι και η υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου δίνει και αυτή μια προοπτική για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΖΑ. Αυτούς θέλω (σ.σ. στις δύο πρώτες θέσεις)», τόνισε όσον αφορά τη δική του πολιτική προτίμηση, ενώ ειδικότερα για το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να είχε δώσει το «παρών» και ο Αλέξης Τσίπρας. 

Οσον αφορά την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι ο 35χρονος επιχειρηματίας «δεν ξέρει όχι μόνο την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξέρει και ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα», ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι «υπήρξε θαυμαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόσο όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά όσο και όταν διεκδικούσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη θέση ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από “Μεσσίες”», ενώ εκτίμησε -επικαλούμενος τα λόγια του ίδιου του κ. Κασσελάκη- ότι «θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν το Δημοκρατικό κόμμα της Αμερικής». 

«Θέλει να υπερβεί τον Ατλαντικό, αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «εμείς θέλουμε να έχουμε ένα πρόγραμμα από το οποίο θα προκύπτουν συνεργασίες, όχι αυτές να προκύπτουν από τη μετάλλαξη του κόμματος». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Φίλη, «η πολιτική που ασκεί η Ν.Δ. δεν προσφέρεται για συνεργασίες». 

Συνέχισε, μάλιστα, εκφράζοντας τη θέση ότι «σε μια περίοδο όπου ο αμερικανικός παράγων ενεργοποιείται στην περιοχή (…) έχει σημασία να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική δύναμη της Αριστεράς, ικανή να κάνει τους συμβιβασμούς, με ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη». 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT