ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα σποτ των υποψηφίων για την προεδρία

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα σποτ των υποψηφίων για την προεδρία

«Αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα» το κεντρικό μήνυμα της Εφης Αχτσιόγλου, ενώ ο Νίκος Παππάς εστιάζει στη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν τις περιοδείες τους, εστιάζοντας, στις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα, αλλά και στο τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά με τον άδικο χαμό του Αντώνη Κ.

Στην τελική ευθεία οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα μπαίνουν στη μάχη και με τα διαφημιστικά σποτ. Η Εφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παππάς έκαναν την αρχή. Η πρώην υπουργός Εργασίας περπατά στους δρόμους της Αθήνας, διαβάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και εξηγεί πως η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους πολίτες να «ζουν χωρίς προσδοκίες». «“Δεν βλέπετε;”, μας λένε. “Η κλιματική κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση. Έτσι έχουν τα πράγματα. Επιβιώνετε. Αρκεί”», τονίζει.

Ο Νίκος Παππάς «δείχνοντας» την Εφη Αχτσιόγλου τόνισε πως μπορεί να υπάρξει αποσυσπείρωση αν αφήνονται υπονοούμενα για διαγραφές

Με στιγμιότυπα από κοινές εμφανίσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα η κ.Αχτσιόγλου θυμίζει τη συμπόρευσή της με τον πρώην πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως «η πολιτική μετράει, επηρεάζει τη δουλειά μας, την καθημερινότητά μας, τις ζωές μας». Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει είναι πως «αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι στο χέρι μας. Εδώ, τώρα, εμείς. Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον». Χθες συνδικαλιστές του δημοσίου υπέγραψαν ένα κείμενο στήριξης της υποψηφιότητάς της. Με αυτή την κίνηση επιχειρείται να γίνει σαφής η διείσδυση που έχει σε χώρους που ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά ήταν αδύναμος.

Στη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές επέλεξε να εστιάσει ο Νίκος Παππάς ο οποίος αφού συστήνεται στο κοινό τονίζει: «στις 10 Σεπτέμβρη σας καλώ όλους άνδρες και γυναίκες να χτίσουμε μαζί το κοινό μας σπίτι. Να χτίσουμε τη μεγάλη αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη. Να χτίσουμε την παράταξη για τη νίκη. Δεν χρειάζεται να είσαι ήδη μέλος. Έρχεσαι, γράφεσαι και ψηφίζεις». Σε συνάντηση που είχε ο πρώην υπουργός με δημοσιογράφους τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Διονύση Τεμπονέρα για εκλογή γραμματέα από το Συνέδριο. Επανέλαβε πως υπήρξε ένα φρένο στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι ενόψει της Κυριακής ώστε να προστατευθεί η ενότητα. «Δείχνοντας» την Εφη Αχτσιόγλου τόνισε πως μπορεί να υπάρξει αποσυσπείρωση αν αφήνονται υπονοούμενα για διαγραφές.

Στο αριστερό πρόσημο αναφέρθηκε ο Τσακαλώτος

Στο αριστερό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο «cnn.gr»: «Είμαι πεισμένος πως οι κεντρώες λύσεις στην οικονομία δεν αντιμετωπίζουν την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των ανισοτήτων. Την παρατηρούμε αυτή την αύξηση, είναι μετρήσιμη, όπου κι αν εφαρμόστηκαν τέτοιες λύσεις. Κι από την άλλη, ούτε ανέκοψαν την άνοδο της ακροδεξιάς ή την ηγεμονία των νεοφιλελεύθερων ιδεών που εφαρμόζει η Δεξιά, η κυρίαρχη πολιτική οικογένεια, θυμίζω, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Κασσελάκης: Δεν με ενδιαφέρει να χάνω

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στη Θεσσαλονίκη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς πρέπει να αποφασίσετε πως θέλετε να είναι το κόμμα σας. Γιατί αν δεν το κάνετε αυτό το κόμμα δεν θα είναι κυβερνητική παράταξη και εμένα δεν με ενδιαφέρει να χάνω, με ενδιαφέρει να κερδίζω για το καλό του τόπου μου. Δεν με ενδιαφέρει το εσωκομματικό λόμπινγκ με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις στον τόπο». Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που είχε εκφραστεί με θετικά λόγια για τον Στέφανο Κασσελάκη, διαφώνησε στο «Attica TV» με την πρόταση του για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα 570 εκλογικά τμήματα που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT