Θεωρείο: Η αποστροφή Μητσοτάκη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού χθες, εμφανίστηκε βέβαιος στις δηλώσεις του πως τα –πολλά– χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των υποδομών της Θεσσαλίας θα βρεθούν, αλλά αυτό που τον φοβίζει περισσότερο είναι κατά πόσο θα «υλοποιηθούν γρήγορα τα έργα». Είναι σαφές από την αποστροφή πως ο κ. Μητσοτάκης έχει εντοπίσει πρόβλημα υλοποίησης στα έργα. Για ποιον ακριβώς χτυπάει η καμπάνα; Η αναφορά μπορεί άνετα να μεταφραστεί ως αναζήτηση προσώπου που θα μπορεί να υλοποιήσει το γιγαντιαίο –όπως εξελίσσεται– έργο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, και το πιθανότερο είναι να δούμε να εφαρμόζεται ένα μοντέλο τύπου βόρειας Εύβοιας, με την τοποθέτηση κάποιου επικεφαλής.

Εύκολοι αντίπαλοι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ξεκινήσει κανονικά προεκλογικό αγώνα για την επανεκλογή της στη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, έχει και ανταγωνιστές. Από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ενδιαφέρεται ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος ωστόσο δεν έχει το εκτόπισμα για να φτάσει τόσο ψηλά, καθώς προέρχεται από «μικρή» χώρα. Από την άλλη, δείχνει να ενδιαφέρεται και ο Αντόνιο Κόστα από την Πορτογαλία, ο οποίος όμως έχει το μειονέκτημα ότι μιλάει κυρίως πορτογαλικά. Εύκολος ανταγωνισμός για τη Γερμανίδα.

Ο φόβος των τιμών

Μου το έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, από εκείνα που δεν τους αρέσει να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. «Η επόμενη μέρα της τραγωδίας στον Θεσσαλικό Κάμπο δεν θα είναι εύκολη για όλη τη χώρα», ανέφερε, προεξοφλώντας πως θα υπάρχει πρόβλημα τιμών στα προϊόντα, καθώς ο κάμπος, που τροφοδοτεί τη μισή Ελλάδα έχει μετατραπεί, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», σε μια απέραντη λίμνη.

Εναρξη με κενά

Μέσα σε όλα, τη Δευτέρα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, που αφορά σχεδόν κάθε σπίτι στη χώρα. Παρά τη σταθερή βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, τα κενά στα σχολεία εξακολουθούν να υφίστανται. Και επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο, ακόμη και ένα κενό να υπάρχει δεν μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει ακολουθήσει μια σώφρονα τακτική, κρατώντας χαμηλά τον πήχυ, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα στελέχη του υπουργείου που πανηγυρίζουν πως όλα είναι τέλεια. Ενώ δεν είναι.

Διαχωριστική γραμμή

Καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ μου έλεγαν πως ο πρώην βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει τραβήξει διαχωριστική γραμμή από το κόμμα του μόνο με τις δηλώσεις του δημοσίως – καθώς δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να πάει να ψηφίσει στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχει, ασκεί πλέον κριτική για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα πράγματα αλλά και τα στελέχη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ίδια πηγή έλεγε πως την ίδια ώρα ο πάλαι ποτέ υπουργός του ΠΑΣΟΚ φροντίζει επιμελώς να κρατάει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ευρύτερο χώρο, συνομιλώντας με στελέχη της Χαρ. Τρικούπη με τα οποία «δεν σταμάτησε ποτέ να έχει επαφή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT