Οι φονικές πλημμύρες σκιάζουν την εκλογή στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι φονικές πλημμύρες σκιάζουν την εκλογή στον ΣΥΡΙΖΑ

Αγνωστο πώς θα επηρεάσουν τη διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας οι έκτακτες συνθήκες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν οι πέντε υποψήφιοι που θα κληθούν για άλλη μια εβδομάδα να παρατείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι συνθήκες δεν είναι «κανονικές». Τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε –χωρίς αποτέλεσμα– να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όμως οι πυρκαγιές «έκαψαν» κάθε προσπάθεια. Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκλογική κούρσα άλλαξε τα δεδομένα, όμως και αυτή πλέον «πνίγηκε» από τις φονικές πλημμύρες.

Στα κομματικά επιτελεία ψάχνουν να βρουν πώς θα εκμεταλλευτούν τον επιπλέον χρόνο που κέρδισαν. Αναμένεται να ανεβάσουν τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως η ολιγωρία της πολιτείας αποτελεί ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί κοντά στους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια και να αυξήσει τη συμμετοχή στις εκλογές. Ενδεχομένως ένα πιο ριζοσπαστικό – κομματικό κοινό να δει τις κάλπες ως μέσο διαμαρτυρίας κατά του κρατικού μηχανισμού. Ο έξτρα χρόνος δεν φαίνεται να βοηθάει τον Στέφανο Κασσελάκη για τον οποίο οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι εκτιμούν πως έχει χαθεί ο αρχικός ενθουσιασμός. Την εβδομάδα που πέρασε υπήρξε αρκετή «μουρμούρα» από στελέχη που έβλεπαν τον 35χρονο επιχειρηματία να πραγματοποιεί «παράλληλο πρόγραμμα» με αυτό του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

Δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα οι προσωπικές επιθέσεις να ενταθούν, αφού σαφής δημοσκοπική εικόνα δεν υπάρχει και η μάχη για τη δεύτερη θέση φαίνεται να είναι αμφίρροπη. Η Εφη Αχτσιόγλου επιμένει να προτάσσει τη στήριξη των εργαζομένων, δίνοντας ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόσημο στην υποψηφιότητά της για μια κοινωνία «υψηλών προσδοκιών». Σε ταυτοτικά ζητήματα επιμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως οι αριστερές ιδέες και οι πρακτικές τους εφαρμογές κερδίζουν έδαφος στην κοινωνία. Να ανοίξει την κουβέντα για τα εθνικά θέματα επιχειρεί ο Νίκος Παππάς επιμένοντας στη στήριξη της μεσαίας τάξης και στη διεύρυνση στο κέντρο. Η επιχειρηματικότητα, η αριστεία και η κυβερνησιμότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο φαίνεται να επενδύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Στέφανος Τζουμάκας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ «να γίνει πολιτικό κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT