«Σκληρό ροκ» από τα κόμματα για τις πλημμύρες

«Σκληρό ροκ» από τα κόμματα για τις πλημμύρες

Για απουσία μέτρων πρόληψης και συντονισμού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ζητεί το ΠΑΣΟΚ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πλησιάζουν, η αντιπολίτευση στο σύνολό της επιχειρεί να κερδίσει έδαφος, εκτιμώντας πως οι φονικές πλημμύρες έχουν κάνει την κυβέρνηση πιο τρωτή από ποτέ. Το «καμπανάκι» ουσιαστικά χτυπάει προς τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι θα πρέπει να εστιάσουν στους τομείς της ασφάλειας των πολιτών το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους τους.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως άφησε τους πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας: «Χωρίς μέτρα πρόληψης, χωρίς συντονισμό, χωρίς γρήγορη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι για την ένταση της κακοκαιρίας και τις συνέπειές της είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα οι επιστήμονες». Ο Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που καταστράφηκαν, κάνοντας σαφές το «σκληρό ροκ» που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, μιλώντας «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της αναθεώρησης των χαρτών επικινδυνότητας και κινδύνων πλημμύρας, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ελλάδας, αλλά και στη μη στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η Δασική Υπηρεσία και η Πυροσβεστική.

Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν ήδη τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, κορυφώνοντας τον έλεγχο προς την κυβέρνηση, ζητεί «σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών». Ο Θανάσης Γλαβίνας σε δήλωσή του ανέφερε πως «η Βουλή οφείλει να χρησιμοποιήσει τις αυξημένες εξουσίες της για τη διερεύνηση της τραγωδίας, με την αντίστοιχη σοβαρότητα και με όρους δημοσιότητας. Σκοπός μας η αναζήτηση της αλήθειας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα πιο ασφαλές μέλλον για όλους τους Ελληνες».

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κινήθηκε ήδη το ΚΚΕ καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον Βασίλη Κικίλια, ζητώντας μεταξύ άλλων: «Να εκκενωθούν άμεσα οι επικίνδυνες περιοχές και να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη οι κάτοικοι όλων των πλημμυρισμένων περιοχών. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων, καθώς επίσης και να εξασφαλιστεί η διαμονή τους, η διατροφή και η υγειονομική περίθαλψη, η χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται».

«Η κυβέρνηση της παλινωδίας να ανακοινώσει επισήμως τον αριθμό των συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλία και τον αντίστοιχο για τους αγνοουμένους», ζητεί η Ελληνική Λύση. Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με ερωτήσεις στη Βουλή ζητεί απαντήσεις για την καθυστερημένη και ανεπαρκή ενεργοποίηση της πολιτικής προστασίας και για τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT