ΣΥΡΙΖΑ: Ενταση και «καρφιά» λίγο πριν από τις κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Ενταση και «καρφιά» λίγο πριν από τις κάλπες

Η δημόσια σύγκρουση με αφορμή τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη και οι αιχμές Νίκου Παππά για παραλυτικές ισορροπίες και ηλικιακό ρατσισμό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάθεση των εκλογών τελικά δεν έκανε καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα «μαχαίρια» μεταξύ των υποψηφίων βγήκαν. Οι υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει τις τελευταίες ημέρες τη δραστηριότητά τους αποκλειστικά στις φονικές πλημμύρες, όμως η αγωνία για τις κάλπες της Κυριακής δεν κρύβεται. Η εξαιρετικά δυσάρεστη επικαιρότητα άφησε για άλλη μια φορά σε δεύτερο πλάνο την εκλογή του νέου προέδρου, αλλά αυτή ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή ακραίες αναρτήσεις υποστηρικτών – φίλων ορισμένων εκ των πέντε επίδοξων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα.

Πώς τα πράγματα έφτασαν στα άκρα; Ο Γιάννης Δραγασάκης επέλεξε, αναφερόμενος στους υποψηφίους για την ηγεσία, να παραλείψει τον Στέφανο Κασσελάκη. Ενώ σε άλλη του ανάρτηση σχολίασε πως ο 35χρονος επιχειρηματίας δεν έχει προσφέρει στο κόμμα για να μπορεί να διεκδικεί να βρεθεί στην κορυφή της πυραμίδας. Στην Κουμουνδούρου απόρησαν όταν ο δημοσιογράφος και στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, που είναι πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, αποφάσισε να επιτεθεί στο ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη που παρείχε στην Εφη Αχτσιόγλου. Με στίχους του Νίκου Γκάτσου έγραψε: «Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά…». Εκτός από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, και 99 στελέχη του κόμματος (Ν. Ηλιόπουλος, Δ. Τζανακόπουλος, Α. Χαρίτσης, Μ. Καλογήρου κ.ά.) συνυπέγραψαν κείμενο απέναντι στον «ηλικιακό ρατσισμό». Αρκετοί στάθηκαν στην υπογραφή του πρώην διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, πως με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν τέλος σε φήμες για δήθεν στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στον Στέφανο Κασσελάκη. «Παραμένει απολύτως ουδέτερος και εγγυητής της ενότητας», εξακολουθούν να τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Οι πιο ψύχραιμοι πιστεύουν πως η κόντρα θα μπορούσε να αποφευχθεί. Με δεδομένο ότι ο κ. Μωραΐτης δεν είναι μέλος κάποιου οργάνου, ενδεχομένως να μην έπρεπε να δοθεί τόσο μεγάλη διάσταση στα λεγόμενά του. Στον «καβγά» ενεπλάκη και ο Μάρκος Χατζησάββας που ανήκει στο περιβάλλον του Παύλου Πολάκη, με αποτέλεσμα τα social media να πάρουν «φωτιά». Ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να παρέμβει στη σύγκρουση βάλλοντας και προς τις δύο πλευρές, μιλώντας για τεχνητές εντάσεις, παραλυτικές ισορροπίες και ηλικιακό ρατσισμό που δεν έχουν θέση στην παράταξη. Τα αλληλοκαρφώματα πάνω από το πληκτρολόγιο συνεχίστηκαν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε ανάρτησή του να δείχνει τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία συνυποψηφίων του στις πληγείσες περιοχές. Ανέφερε πως ζήτησε από τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη κλιμάκια του κόμματος συντεταγμένα να βρεθούν στη Θεσσαλία και συμπλήρωσε πως διαφωνεί με «επισκέψεις και φωτογραφημένες δηλώσεις συμπάθειας με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο».

Με τις τάσεις να έχουν ρευστοποιηθεί, κανείς δεν γνωρίζει το εκλογικό σώμα που θα βρεθεί στις κάλπες την Κυριακή. Αυτό προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στους διεκδικητές των δύο πρώτων θέσεων. Επιχειρούν να προτάξουν τον κυβερνητισμό, όμως οι γραμμές μπερδεύονται με κίνδυνο η συσπείρωση να απειλείται. Σενάρια που μιλούσαν για νέα αναβολή των εκλογών δεν τα συμμερίζονται στην Κουμουνδούρου. Η πιθανότητα, πάντως, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας να ψηφίσουν μέσω του isyriza φαίνεται ανέφικτη, καθώς δεν είναι σίγουρο πως θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT