Χατζηδάκης: Δεν θα παραταθεί το Market Pass

Χατζηδάκης: Δεν θα παραταθεί το Market Pass

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ εντός των προσεχών ημερών

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η επέκταση του Market Pass για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα «σκοντάψει» στο τεράστιο κόστος της κακοκαιρίας Daniel, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Εκείνο που πιστεύω, με βάση τους μέχρι τώρα λογαριασμούς, ότι δεν θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους είναι το market pass. Ξέρω ότι στενοχωριούνται εκείνοι που μας παρακολουθούν αυτή την ώρα, αλλά πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία και ελπίζω ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξουν Χουντίνι που να βγάλουν λαγούς από κάπου», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης πως εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών.

Ερωτηθείς για τη συνολική αποτίμηση του κόστους που προκάλεσε η κακοκαιρία, ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό», αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Σχετικά με την ενίσχυση για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως θα καταβληθεί, καθώς αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, τοποθετώντας την ημερομηνία το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Αναφορικά με τις επικείμενες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, πρόσθεσε πως η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης αποτελεί ακόμα μία δέσμευση η οποία θα υλοποιηθεί.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία. Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT