Μαρινάκης: Αστήρικτος ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα

Μαρινάκης: Αστήρικτος ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα

Ερωτηθείς σχετικά με τη στήριξη της ΝΔ στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν έχει αλλάξει κάτι

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστήριχτο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τον ισχυρισμό ότι ανοίχτηκε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά.

Οπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η διακίνηση αυτών των ψεμάτων είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για αυτή την πρωτοφανή κατάσταση», προσθέτοντας πως εργασίες γίνονται από την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια και προφανώς είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, μετά την εισαγγελική έρευνα αλλά και τις καταγγελίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν έχει αλλάξει κάτι στο στάτους της στήριξης.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη, ως οφείλει, με τον ανεξάρτητο ρόλο της, διεξάγει μία έρευνα και είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει αυτή η έρευνα, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, για να δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Δικαιοσύνη κάθε φορά», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Μιλώντας για τα έργα στην περιοχή ανέφερε πως «έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών, σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από 60 έργα, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της τάξεως των 140 εκατομμυρίων ευρώ, καθαρισμός 400 χιλιομέτρων και πάρα πολλές επιμέρους εργασίες».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel, υπογραμμίζοντας πως συνεχίζονται οι αυτοψίες, η αποκομιδή των νεκρών ζώων, οι διαδικασίες επανηλεκτροδότησης, ο έλεγχος για την ποιότητα του νερού, η διαχείριση των αποβλήτων, η αρωγή και ο ανεφοδιασμός των πολιτών που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης, ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Κομισιόν, τονίζοντας πως η χώρα εξασφάλισε 2,25 δισ. ευρώ, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν επιπλέον πόροι, μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών.

Αναφορικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως περίπου 1.400 πολίτες προσήλθαν στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ στην περιοχή, με διάφορες ενοχλήσεις. Συνολικά 48  έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Σχετικά με τη συλλογή, την υγειονομική ταφή ή καύση νεκρών ζώων, μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 49.050 αιγοπρόβατα, 19,295 χοίροι, 4,186 βοοειδή και 40.330 πτηνά.

«Η προσέγγιση σε κάποιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις παραμένει δύσκολη, ωστόσο μέχρι και χθες όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης είχαν συλλεγεί και οδηγηθεί για υγειονομική ταφή ή καύση 24.856 αιγοπρόβατα, 7.500 χοίροι, 35 βοοειδή και 23.900 πτηνά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT