Task force για τη Θεσσαλία η πρόταση ΠΑΣΟΚ

Task force για τη Θεσσαλία η πρόταση ΠΑΣΟΚ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που επί της ουσίας ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η τρέχουσα επικαιρότητα και ειδικότερα οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία εκ των πραγμάτων θέτουν ένα πλαίσιο εντός του οποίου κινείται και η πολιτική αντιπαράθεση. Ετσι, ενόψει της προετοιμασίας για τη χθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο του εργάστηκαν για τη διαμόρφωση δέσμης προτάσεων και παρεμβάσεων που, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, στοχεύουν στην έμπρακτη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν και των αδυναμιών που αναδείχθηκαν από την πρωτόγνωρη καταστροφή.

Ειδικότερα, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να συγκροτηθεί ένας φορέας αποκατάστασης και ανασυγκρότησης για τις πληγείσες περιοχές, που θα δουλέψει με το σύστημα των Ομάδων Διοίκησης Εργου. Μια task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα διασφαλίζει διαφάνεια και ταχύτητα.

Για την καθημερινότητα των πολιτών προτείνεται, μεταξύ άλλων, να επιβληθεί διατίμηση σε βασικά είδη διατροφής, με το σκεπτικό ότι πολλοί κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί έχουν μείνει άστεγοι και με την αγροτική παραγωγή κατεστραμμένη, χωρίς εισόδημα.

Υπέρ της κατάργησης της «χρυσής βίζας» και της φορολόγησης των «υπερκερδών των τραπεζών» τάσσεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για την ανασυγκρότηση της αντιπυρικής και πολιτικής προστασίας, η κριτική του κ. Ανδρουλάκη επικεντρώνεται στην επιλογή της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως λύση την ίδρυση ξεχωριστού υπουργείου, το οποίο όμως, όπως αναφέρεται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε κενή περιεχομένου, ιδιαίτερα μετά την παραδοχή από υπουργούς της κυβέρνησης ότι η απορρόφηση του προγράμματος «Αιγίς» δεν ξεπέρασε το 1%.

Βεβαίως, από την παρουσία στη ΔΕΘ δεν μπορεί να λείπει η συνολική παρέμβαση για την οικονομία της χώρας, με τον κ. Ανδρουλάκη να εστιάζει στην ανάγκη για στρατηγική ανακατεύθυνση και ανασυγκρότηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τις επιλογές που γίνονται για την αγορά ακινήτων, και στην ανάγκη να καταργηθεί πλέον η «χρυσή βίζα», που στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι, ενώ έδωσε ανάσες στην οικονομία την περίοδο της κρίσης, πλέον οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, καθώς συμβάλλει στην άνοδο των τιμών ακινήτων και στον περιορισμό των διαθέσιμων ακινήτων στην αγορά. Παράλληλα, προκρίνεται η πρόταση για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, ώστε να δώσουν και αυτές μερίδιο για να στηρίξουν την κοινωνία και τη χώρα.

Επιπλέον, βαρύτητα δίνεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην επανασύνδεση του κόμματος στη συνείδηση των πολιτών με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με προτάσεις για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, με συγκεκριμένες προτάσεις για την υγεία αλλά και για παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη νέα γενιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT