Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κ»: «Εγινα μέλος για τον Κασσελάκη»

Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κ»: «Εγινα μέλος για τον Κασσελάκη»

Νίκος Μ., 41 ετών «Είναι ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο και θεωρώ ότι είναι καιρός να καταπολεμηθεί η ομοφοβία στη χώρα»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η προσωπικότητα του Κασσελάκη με έκανε να γίνω μέλος», λέει στην «Κ» ο 41χρονος Νίκος Μ., ένα από τα καινούργια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που γράφτηκαν στο κόμμα για να ψηφίσουν το άτομο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ηθελε να ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί είναι «ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο και θεωρώ ότι είναι καιρός να καταπολεμηθεί η ομοφοβία στη χώρα», δηλώνει ο Νίκος, ο οποίος στο παρελθόν εκτός από ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. «Είπε κάποια στιγμή ότι δεν τα ξέρει όλα και ότι ένας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να τα ξέρει όλα», συμπληρώνει, «αρκεί να έχει καλή ομάδα». Τον ψήφισε, τονίζει, γιατί του ενέπνευσε εμπιστοσύνη.

Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κ»: «Εγινα μέλος για τον Κασσελάκη»-1Δεν είναι ο μόνος. Ο 47χρονος Στέλιος αναφέρει πως ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μόνο το 2015. Αλλά τώρα έγινε μέλος για να μπορέσει να βάλει σταυρό στο όνομα του κ. Κασσελάκη. «Φέρνει μαζί του κάτι νέο, και ο κόσμος, η χώρα μας, το έχει ανάγκη», λέει στην «Κ». «Είπε αυτά που σκεφτόμαστε όλοι, αυτά που συζητάμε μεταξύ μας», σημειώνει, χαρακτηρίζοντας τον κ. Κασσελάκη «έναν άνθρωπο απλό και καθημερινό».

«Εγινα μέλος για τον Κασσελάκη γιατί είναι διαφορετικός», λέει η 56χρονη Ευαγγελία. «Εχει όλο το πακέτο», αναφέρει. «Οικονομικά ανεξάρτητος, επικοινωνιακός, χαρισματικός, απρόβλεπτος, θαρραλέος, ακομπλεξάριστος», έτσι χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη.

«Ηθελα πάρα πολύ να μπει στην πολιτική ένας άνθρωπος που δεν ξέρει από πολιτική», αναφέρει στην «Κ» ο 19χρονος Θοδωρής, ο οποίος επίσης έγινε μέλος για να ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν βρίσκει πια νόημα στο ιδεολογικό δίπολο Αριστεράς – Δεξιάς. «Αλλά έχει νόημα να μιλάμε για το ποιος μπορεί να βοηθήσει μια μάνα να ταΐσει το παιδί της», συνεχίζει, «όλοι αυτοί οι “χαρισματικοί” ηγέτες των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι απέτυχαν».

Η 62χρονη Σοφία, η οποία στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, είναι φαν του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό τώρα που έγινε για πρώτη φορά μέλος, ψήφισε τον κ. Κασσελάκη, δηλώνει στην «Κ». «Εχει ένα χάρισμα που είχε και ο Αλέξης Τσίπρας», τονίζει, «είναι επικοινωνιακός και τα λέει έξω από τα δόντια». Δεν την απασχολεί το ότι μοιάζει να είναι «παιδί» του Παύλου Πολάκη; «”Παιδί” του Τσίπρα είναι, και ο Πολάκης ήταν ο πιο πιστός στον Αλέξη», απαντά. Ούτε η πολιτική του απειρία την ανησυχεί; «Χρειάζεται εμπειρία; Τους συμβούλους γιατί τους έχουμε; Είναι κάτι νέο, κάτι άφθαρτο, δεν έχεις να του προσάψεις τίποτα», συμπληρώνει, δίχως να κάνει καμία πιο συγκεκριμένη αναφορά στις θέσεις του κ. Κασσελάκη.

Κάποιοι, όπως η Ελένη, 50 ετών, αποφάσισαν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να μη γίνει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν ήθελα να αποδεκατιστεί η αντιπολίτευση και να μην υπάρχει μια σοβαρή δύναμη απέναντι στο 41% της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει στην «Κ», τονίζοντας πως θεωρεί ότι σε περίπτωση εκλογής του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί. Αποφάσισε να γίνει μέλος για να ψηφίσει την Εφη Αχτσιόγλου. «Παραδέχομαι», λέει όμως, «ότι αν δεν είχε τέτοια δυναμική η υποψηφιότητα του Κασσελάκη ίσως να μην πήγαινα να ψηφίσω».

«Οι πολιτικές μου θέσεις δεν ταυτίζονται με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει η 29χρονη Μαρία, ένα ακόμα φρέσκο μέλος που γράφτηκε στο κόμμα για να ψηφίσει για τη νέα ηγεσία, «αλλά στην παρούσα φάση μπορεί να εκφράσει κάτι κοντά σε εμένα, χρειαζόμαστε μια δυνατή αντιπολίτευση». Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασσελάκη, αποφάσισε «ότι στις πρώτες θα ψηφίσω τον πιο αριστερό υποψήφιο (σ.σ. ψήφισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο) και στις δεύτερες την κ. Αχτσιόγλου». Θεωρεί ότι η ταυτότητα του χώρου θα αλλοιωθεί αν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν πιστεύω», τονίζει, «ότι έχει να δώσει κάτι στην Αριστερά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT