ΣΥΡΙΖΑ: «Σκληρό ροκ» ενόψει β΄ γύρου

Πυρά Αχτσιόγλου κατά Πολάκη, την παρέμβαση Τσίπρα ζητεί ο Σκουρλέτης

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα διχασμού και έντασης που επικρατεί στην Κουμουνδούρου δύσκολα μπορεί να αλλάξει και κάθε μέρα που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται πιο πολύ στην εσωστρέφεια. Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε χωρίς αστερίσκους και στο ακέραιο τη δέσμευσή του να παραμείνει ουδέτερος, το αποτύπωμά του στο κόμμα είναι πολύ ισχυρό για να ξεπεραστεί έτσι απλά. Η Εφη Αχτσιόγλου απάντησε με εξώδικο σε ΜΜΕ που ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών και ο Πάνος Σκουρλέτης στο Open ζήτησε την παρέμβασή του: «Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει “κάποιοι δεν ήθελαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουμε”, και βγαίνει χθες διά του Καρτερού ο Αλέξης Τσίπρας και λέει “εγώ σιγά μην ασχολούμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών”… Θεωρώ ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι την Κυριακή, και να κάνει μια δήλωση, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομά του».

Βαθύ ρήγμα

Βγαίνουν στο προσκήνιο οι παλιές διαφωνίες του πρώην πρωθυπουργού με στελέχη της «Ομπρέλας»; Οι νέες ισορροπίες δείχνουν πως το ρήγμα στην Κουμουνδούρου είναι αρκετά βαθύ και η «επέλαση» του Στέφανου Κασσελάκη έχει ανατρέψει τα πάντα. Η Εφη Αχτσιόγλου κάθε μέρα που περνάει εντείνει το «σκληρό ροκ». «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Χωρίς πολιτικό σχέδιο δεν μπορείς να κερδίσεις μια κυβέρνηση, πόσο μάλλον ένα καθεστώς», ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Από τα πυρά της δεν ξέφυγε και ο Παύλος Πολάκης, για τον οποίο ανέφερε: «Δεν μπορεί ο συνυποψήφιος που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις. Δεν μπορεί τη μια να λες εγώ είμαι υπέρ της ενότητας και το επόμενο δευτερόλεπτο ο βασικός σου άνθρωπος να καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καθύβρισε μόνο εμένα, καθύβρισε και τον Νίκο Παππά, καθύβρισε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Ο «μυστικός δείπνος» στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, το βράδυ της Δευτέρας, παρουσία «δυνατών» ονομάτων.

Η γραμμή Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη στρατηγική που του έφερε το νικηφόρο αποτέλεσμα την προηγούμενη Κυριακή. Οι περιοδείες και η επαφή με την κοινωνία είναι η γραμμή που έχει χαράξει. Χθες συναντήθηκε με την ΑΔΕΔΥ, σήμερα θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΓΣΕΕ και το βράδυ θα μιλήσει στο Αιγάλεω. Ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει να παίρνει το «όπλο» του και να απαντάει στην αντίθετη πλευρά. Με μια φωτογραφία από τη Σίκινο, που, όπως ανέφερε, δεν την πιάνουν οι λάσπες, τόνισε: «Ολοι την Κυριακή στις κάλπες για μια μεγάλη και καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη». Είναι σαφές, ωστόσο, πως ο 35χρονος επιχειρηματίας έχει αρχίσει ήδη να οργανώνεται για την επόμενη ημέρα.

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του «μυστικός δείπνος» στον οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Κόκκαλης, Πέτρος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αννα Ελεφάντη, Γιάννης Μπουρνούς, Νατάσα Γκαρά, Χαρά Καφαντάρη, Ελένη Αυλωνίτου, Αννα Βαγενά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τη Ράνια Θρασκιά, με τη βουλευτή Θεσσαλονίκης να τον υποστηρίζει με δήλωσή της στα social media. Στρατόπεδο άλλαξε ο Χάρης Μαμουλάκης, που δεν ακολούθησε τη «γραμμή» Τσακαλώτου και συντάχθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως αποκάλυψε στα «Παραπολιτικά FM».

Ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διαδικασία που θα επιτρέπει στα παλαιά μέλη να ταυτοποιηθούν προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής. Πάνω από 7.500 συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως μεγάλος αριθμός είναι άνω των 70 ετών, ενώ στις λίστες υπάρχουν και πολλοί νέοι κάτω των 30 ετών. Επειτα από παράπονα που έχουν εκφράσει στελέχη του κόμματος για τη διαδικασία, η ΚΕΦΕ αναμένεται να συνεδριάσει πάλι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT