Μια συζήτηση (μάλλον) περιττή

Θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να βρεθεί στη Βουλή και να ηγηθεί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηδη από την περασμένη Κυριακή δημοσιεύθηκαν αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να βρεθεί στη Βουλή, ώστε να μησσυνεχίσει ακέφαλος ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινοβουλευτική αντιπολιτευτική λειτουργία του. Ποιοι και πόσοι πρέπει να παραιτηθούν, με ποια σειρά κ.λπ., όλα τα ερωτήματα έπεσαν στο τραπέζι και απαντήθηκαν από γνώστες των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Το πιο κρίσιμο ερώτημα όλων, ωστόσο, δεν έγινε. Θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να βρεθεί στη Βουλή και να ηγηθεί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Χρειάστηκε να ανοίξει ο χορός αρνήσεων παραίτησης με πρώτο τον Οθωνα Ηλιόπουλο και αμέσως μετά την Ελενα Ακρίτα, πριν ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο. Από κάποιους η δήλωσή του ερμηνεύθηκε ως μια κίνηση να κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς οι διαδοχικές αρνήσεις παραίτησης έδιναν προς τα έξω μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για τις επιλογές των κομματικών συντρόφων του. 

Ωστόσο, η απροθυμία του κ. Κασσελάκη να μπει στη Βουλή είναι μια μάλλον αναμενόμενη επιλογή. Μέχρι τώρα ουσιαστικό πολιτικό λόγο από τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε ακούσει. Η στρατηγική που ακολουθεί επικεντρώνεται σε ατάκες, συνθήματα, συμφωνία με σκόρπιες προτάσεις που ακούγονται δεξιά και αριστερά στις περιοδείες του. Συγκροτημένο και ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα δεν έχει μέχρι στιγμής ξεδιπλώσει. Παράλληλα, είναι σαφές ότι χρειάζεται αρκετή τριβή για να αποκτήσει δεινότητα ρητορική και ορθή χρήση των ελληνικών. 

Το περιοριστικό περιβάλλον της Βουλής, με το αυστηρό πλαίσιο και τις διαδικασίες που ισχύουν, δεν προσφέρεται για τη στρατηγική που μέχρι τώρα ακολουθεί ο κ. Κασσελάκης, η οποία είναι πρωτίστως προσανατολισμένη στο διαδικτυακό κοινό με όχημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι εύλογο να προτιμά να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο πεδίο του «εξωκοινοβουλευτικού ακτιβισμού», όπου διατηρεί το πλεονέκτημα των κινήσεων, την επιλογή του πού, πότε και με ποιες συνθήκες θα εμφανισθεί ή θα παρέμβει. Η συζήτηση για το εάν υπάρχει δυνατότητα να μπει στη Βουλή ήταν μάλλον εξαρχής περιττή, ακόμα και προτού ο ίδιος δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κάποιος για να του ανοίξει τον δρόμο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT