Τα «στρατόπεδα», οι δηλώσεις και οι αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα «στρατόπεδα», οι δηλώσεις και οι αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ

Από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται πως 16 συντάσσονται με την Εφη Αχτσιόγλου και 16 με τον Στέφανο Κασσελάκη. 

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα εσωκομματικού «αναβρασμού» παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής που θα αναδείξει την ή τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. 

Τα «στρατόπεδα» των βουλευτών

Από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται πως 16 συντάσσονται με την Εφη Αχτσιόγλου και 16 με τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Την Εφη Αχτσιόγλου φαίνεται να στηρίζουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Σία Αναγνωστοπούλου, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Ψυχογιός, Κυριακή Μάλαμα, Μαρίνα Κοντοτόλη, Καλλιόπη Βέττα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Κώστας Μπάρκας και Μιλτιάδης Ζαμπάρας. 

Στον αντίποδα, τον Στέφανο Κασσελάκη στηρίζουν, κατά τα φαινόμενα, οι βουλευτές Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Βασίλης Κόκκαλης, Ελενα Ακρίτα, Θεοδώρα Τζάκρη, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Καραμέρος, Ραλλία Χρηστίδου, Πέτρος Παππάς, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης και Γιώργος Γαβρήλος. 

Αχτσιόγλου:  Ο Κασσελάκης άφηνε αιχμές κατά του Τσίπρα

Η Εφη Αχτσιόγλου καταλόγισε σήμερα σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά στον Στέφανο Κασσελάκη. Με αφορμή την άρνηση του για debate, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε, στη Lifo, πως ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα».

Σε απογευματινή συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η Εφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι για την ενότητα «το βάρος πέφτει στην απέναντι πλευρά»

«H ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το βάρος πέφτει στην απέναντι πλευρά και σε ανθρώπους όπως ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που στοχοποιεί το τελευταίο διάστημα στελέχη. Λίγο πριν τις εκλογές συζητούσαμε το ενδεχόμενο διαγραφής του».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αξιοποιηθεί την επόμενη μέρα, σπεύδοντας να σημειώσει πως «αρθρογραφούσε και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μεταξύ άλλων η Εφη Αχτσιόγλου.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, αναφορικά με τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάσει ποια είναι η «θέση του για τον ελληνικοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας» και να απαντήσει αν «εξακολουθεί να πιστεύει στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού».

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθεί κανείς βουλευτής

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών, Ε. Ακρίτα και Οθ. Ηλιόπουλου πως δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε το απόγευμα ότι δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που εκλεγεί την Κυριακή.

«Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θέλω ούτε ο κ. Ηλιόπουλος ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω, θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η κοινοβουλευτική ομάδα θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Αμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», ήταν η απάντηση του κ. Κασσελάκη σε σχετική ερώτηση.

Η ανακοίνωση του Οθ. Ηλιόπουλου

Ο Οθων Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζε πως «σκοπεύει να τιμήσει την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και να τον εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ελ. Ακρίτα: Είμαστε επιλογές του Α. Τσίπρα

«Οπως ο Οθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα», δήλωνε από την πλευρά της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 η δεύτερη βουλευτής Επικρατείας, Ελενα Ακρίτα

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Αμυνας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πώς θα μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί», όμως δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές» δήλωσε.

Παππάς: Κάτι μεσολάβησε πριν την παραίτηση Τσίπρα

Ερωτηθείς για το αν «τον Αλέξη Τσίπρα τον έδιωξαν», ο Νίκος Παπάς δήλωσε: «Νομίζω πήρε μία απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα τις ακριβείς συνθήκες δεν είμαι σε θέση να τις γνωρίζω (…) Εγώ τον συνάντησα, του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Εκείνο το βράδυ έκανε μια δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος και δυστυχώς ήρθε η Πέμπτη η οποία σήμανε την παραίτησή του». Ο ίδιος έκανε λόγο για «πάρα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ερώτημα» σχετικά με το τι μεσολάβησε. 

Παρέμβαση Σβίγκου – Βασιλειάδη: Να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές

Εκκληση «για πολιτισμένο διάλογο, νηφαλιότητα, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην αντίθετη άποψη», έκαναν με κοινή τους δήλωση η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης.

Στη δήλωσή τους επισημαίνουν ότι στο προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν καμία παρέμβαση, αφού όπως λένε: «Θεωρούμε ότι ο ρόλος των γραμματέων σε μια τέτοια διαδικασία είναι να διασφαλίζουν και να εγγυώνται την ορθή τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις των οργάνων και το Καταστατικό μας» και υπογραμμίζουν ότι «αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κοινό μας σπίτι, να προχωρήσει συλλογικά, δημοκρατικά και συντεταγμένα, στη δύσκολη, νέα περίοδο που διανύουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT