Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής

Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής

«Η εσωτερική εκλογική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένταση και έχει ανοίξει και πληγές»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις προεδρικές εκλογές και το ενδεχόμενο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, που κατηγόρησε σαφώς τον Στέφανο Κασσελάκη για άγνοια σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ερωτηθείς στην ΕΡΤ για το κατά πόσο το κόμμα θα βγει ενωμένο ή, σε περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, στελέχη του κόμματος θα οδηγηθούν στην «πόρτα της εξόδου», ο πρώην υπουργός αναγνώρισε πως υπάρχει πολιτικός αναβρασμός: «Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως αυτή η εσωτερική εκλογική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει μία ένταση, θα έλεγα ακόμα ότι έχει ανοίξει και πληγές. Και πρέπει την επόμενη ημέρα να κλείσουν». 

«Το κόμμα πρέπει να βγει ενωμένο και θα δουλέψουμε για να βγει ενωμένο», σημείωσε, σχολιάζοντας πως χρειάζεται σχέδιο και σαφές πρόγραμμα που θα δίνει τη «δυνατότητα για σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως ο υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έχει άγνοια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είπε: «Δεν θέλω να εκφραστώ για κάτι που δεν γνωρίζω πολύ καλά. Δεν μας έχει πει ποιες είναι οι θέσεις του. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κασσελάκης απέφυγε να μπει σε μια πιο σοβαρή, προγραμματική συζήτηση, σε έναν διάλογο επί της ουσίας της πολιτικής. Και είδαμε βεβαίως και χθες, αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, όχι ένα γλωσσικό ολίσθημα το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, αλλά μία άγνοια σε βασικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κρίσιμα και ευαίσθητα, στα οποία θα πρέπει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίον εκλέγουμε την Κυριακή να έχει μία πάρα πολύ σοβαρή και σε βάθος γνώση αυτών των θεμάτων». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT