Σαφείς απαντήσεις θα ζητεί το ΠΑΣΟΚ από Κασσελάκη

Σαφείς απαντήσεις θα ζητεί το ΠΑΣΟΚ από Κασσελάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνάντησης

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, περιορίστηκε στα τυπικά: ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συγχαρητήρια και ευχήθηκε καλή δύναμη στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος πρότεινε να μιλάνε στον ενικό και ο Νίκος αποχαιρέτησε τον Στέφανο, χωρίς να συζητηθεί το ενδεχόμενο κάποιας μεταξύ τους συνάντησης.

«Συστάσεις»

Η οικειότητα του ενικού δεν σημαίνει κάτι για τη Χαριλάου Τρικούπη, που το προσεχές διάστημα θα πιέσει τον κ. Κασσελάκη για περισσότερες «συστάσεις». «Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σεβαστήκαμε τη διαδικασία και δεν θελήσαμε να πούμε οτιδήποτε θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση», αναφέρει στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη. Τώρα όμως; «Τώρα ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει να τοποθετηθεί και να απαντήσει για όλα: για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, για τα εθνικά θέματα, για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, για την κατάσταση της οικονομίας, για όλα. Να μιλήσει συγκεκριμένα και όχι με υπεκφυγές και δικαιολογίες για “κρατίδια” και για ανεπάρκεια στη γλώσσα».

Πίεση

Αυτή είναι μία παράμετρος της πίεσης που θα ασκηθεί από το ΠΑΣΟΚ, που θα ζητήσει απαντήσεις και σε πιο προσωπικό επίπεδο από τον κ. Κασσελάκη: «Να μάθουμε το βιογραφικό του, τον πρότερο βίο, τι έκανε, ποιος είναι. Ο κόσμος τον ψήφισε, το σεβόμαστε, αλλά αυτά τα πράγματα θα πρέπει να ειπωθούν», υπογραμμίζεται σχετικά.

Σε επίπεδο χάραξης διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον «κασσελακικό» ΣΥΡΙΖΑ, από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι «ήταν ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος μιλώντας στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μας έβαλε απέναντι, κάνοντας αναφορά στο “κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ”. Τώρα θα πρέπει να μας πει από πού προκύπτει αυτός ο χαρακτηρισμός για το κόμμα μας και γιατί δεν ισχύει το “ακροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ”, που συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ και στη συνέχεια ενσωμάτωσε μια σειρά από στελέχη τους», λένε συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη.

«Αυτόνομη πορεία»

Πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι «το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του». Και επιμένουν ότι «ο κόσμος ξέρει τι είναι και το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μένει να γίνει αυτό και για τον κ. Κασσελάκη. Για την ώρα, δεν ξέρουμε τι πρεσβεύει. Παρατηρούμε με προσοχή και θα αντιδράσουμε, ακούγοντας και τι λέει η κοινωνία. Παραμένει, πάντως, κεντρική μας στόχευση να διατυπώνουμε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT