Εντός και Εκτός: Ο ιδεολογικός αντίπαλος της Ν.Δ.

Εντός και Εκτός: Ο ιδεολογικός αντίπαλος της Ν.Δ.

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη θα εξακολουθήσει να απασχολεί, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιλογές του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν κομβικές θέσεις, και, όταν κατασταλάξει, όσον αφορά τους ρόλους που θα αναθέσει στους ανθρώπους που πλαισίωσαν την υποψηφιότητά του από την πρώτη στιγμή. Σιγά σιγά το παζλ ολοκληρώνεται, ενώ την ίδια στιγμή όλο και πιο μεγαλόφωνα διατυπώνονται αντιδράσεις, αντιρρήσεις σε χειρισμούς και επιλογές… Οπως το έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο βέβαιο είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βαρεθούμε. Τουλάχιστον όχι σύντομα. Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο κύκλος θεσμικών επαφών για συγχαρητήρια προς τον νέο πρόεδρο. Χθες επικοινώνησε μαζί του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Η κ. Εφη Αχτσιόγλου ευγενικά απέρριψε την πρόταση να αναλάβει «όποια θέση θέλει εκείνη» στο κόμμα. Η στάση της είχε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προεξοφληθεί. Ισως γι’ αυτό και η πρόταση δεν έγινε πιο συγκεκριμένη. Μια συγκεκριμένη πρόταση για θέση που κάποιος άλλος θεωρεί ότι έχει «κλείσει» πιθανόν θα προκαλούσε προβλήματα με το «καλημέρα» στον νέο πρόεδρο. Η επίκληση προσωπικών λόγων και δη εξάντλησης των αντοχών είναι μια διπλωματική υπεκφυγή από την πλευρά της κ. Αχτσιόγλου, η οποία, στο όνομα της ενότητας και της κοινής πορείας του κόμματος, κλήθηκε να αποφασίσει εάν θα έπρεπε να μπει στην πρώτη γραμμή, εν μέρει νομιμοποιώντας πρόσωπα και καταστάσεις που έβαλε απέναντι στην κούρσα για την προεδρία, ή να περιμένει να δει πώς, τελικά, θα πορευθεί η νέα ηγεσία.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Εκλογικό μαραθώνιο εγκαινιάζει το προσεχές Σάββατο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που έχει προγραμματίσει σειρά περιοδειών στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ο κ. Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από δήμους, όπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που υποστηρίζει το κόμμα. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο από τη Νέα Ιωνία και ακολουθούν την Κυριακή η Λαμία, τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη, την Τρίτη η Λάρισα, την Τετάρτη η Νίκαια και, τέλος, την επόμενη Πέμπτη η Καισαριανή. Το ΚΚΕ πρώτο από όλα τα κόμματα είχε παρουσιάσει τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όχι μόνο στους μεγάλους δήμους και περιφέρειες, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς δεν ταλανίζεται από την κακοδαιμονία των υπόλοιπων κομμάτων, που έχουν να συμβιβάσουν φιλοδοξίες τοπικών στελεχών, αντιπαλότητες, «αντάρτες» κ.λπ. Η «γραμμή» του Περισσού δεν αμφισβητείται.

Ο ΤΟΠΟΣ

Αν δεν υπήρχε η ψηφιακή διαδικασία, που έχει αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο σε πολλές δραστηριότητες και συναλλαγές με το Δημόσιο, πιθανότατα στα αστυνομικά τμήματα θα σχηματίζονταν από προχθές ουρές. Αυτή τη φορά από πολίτες που αποφάσισαν να αγνοήσουν τις… δραματικές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από τις νέες, ψηφιακές, ταυτότητες και έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να προχωρήσουν στην έκδοσή τους. Μέσα σε μόλις τρεισήμισι ώρες κλείστηκαν σχεδόν 30.000 ραντεβού, ενώ κάθε μέρα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, ανοίγουν και νέα. Εχουν περάσει λίγες μόλις εβδομάδες από τότε που έξω από τα αστυνομικά τμήματα σχηματίζονταν ουρές από εκείνους που αντιδρούν στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων και προσδοκούσαν ότι εκδίδοντας ταυτότητα παλαιού τύπου θα μπορούσαν να αποφύγουν για μια δεκαετία την υποχρέωση έκδοσης ψηφιακής. Βεβαίως, επισήμως πια ανακοινώθηκε ότι οι παλαιές ταυτότητες, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης, θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά το 2026.

Η ΑΤΑΚΑ

Τον μοναδικό, κατ’ αυτόν, ιδεολογικό αντίπαλο της Ν.Δ. ονομάτισε χθες ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, και δεν είναι άλλος από το ΚΚΕ. «Με το ΚΚΕ δεν μπορώ να μην τους αναγνωρίσω ότι είναι οι πραγματικοί ιδεολογικοί μας αντίπαλοι. Οι μόνοι πραγματικοί ιδεολογικοί μας αντίπαλοι σήμερα είναι το ΚΚΕ, διότι εμείς πιστεύουμε στον καπιταλισμό, στην ελεύθερη οικονομία στην Ε.Ε. και το ΚΚΕ πιστεύει σε ένα άλλο σύστημα, στον κομμουνισμό. Οι υπόλοιποι είναι λίγο in between, είναι λίγο θολοί. Εγώ σέβομαι το ότι οι κομμουνιστές έχουν αυτή την καθαρή ιδεολογία και έχω μέτωπο ιδεολογικό μαζί τους. Στον νόμο που κάναμε για τα εργασιακά, που είναι καταπληκτικός νόμος, ο μόνος στην Ελλάδα που αντιστάθηκε πραγματικά είναι το ΚΚΕ. Εγώ το αναγνωρίζω αυτό», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT