Ν.Δ.: Πρώτα πυρά εναντίον Κασσελάκη

«Αλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός», ανέφερε ο πρωθυπουργός

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του δημόσια αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη και την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να αναφέρει καν το όνομα του νέου προέδρου, εστίασε στην απουσία του από τη Βουλή, καθότι δεν είναι βουλευτής, τονίζοντας με σαφή σκωπτική διάθεση πως «θα τον αντικαθιστούν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς». Ο πρωθυπουργός στο ίδιο μοτίβο σημείωσε πως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές», εκφράζοντας την αμφιβολία αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοικοδομηθεί «από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε».

Είναι σαφές πως η αναφορά του κ. Μητσοτάκη είχε και τον στόχο «να δώσει γραμμή» στους βουλευτές της Ν.Δ. για το πώς βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου την εκλογή Κασσελάκη και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το κατά πόσον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το «νέο» στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την αποδόμηση του κ. Κασσελάκη, είπε πως αναμένει τη συμμετοχή του στον δημοκρατικό διάλογο «όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα». Για να συνεχίσει πως «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός» και «άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», καταλήγοντας με το μήνυμα πως δεν τον απασχολεί τι κάνει ο κ. Κασσελάκης, καθώς «εμείς έχουμε άλλες αναμετρήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «θα αντικαθιστούν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς».

Ακολούθως πήραν τον λόγο οι βουλευτές του κόμματος με το βλέμμα να πέφτει σε εκείνους της Θεσσαλίας που εκπροσωπούν τις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες. Ο πιο σκληρός όλων αποδείχτηκε ο κ. Μπουκώρος από τη Μαγνησία που έκανε λόγο για «κλειστά τηλέφωνα» στις κλήσεις των βουλευτών και μη επαρκή ενημέρωση. Στην ίδια λογική κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως ο κ. Κέλλας, ο οποίος εστίασε την ομιλία του στην αναγκαιότητα να καταβληθούν άμεσα οι 6.600 ευρώ σε εκείνους που υπέστησαν ολική καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του εξήρε το γεγονός πως οι βουλευτές του δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην αντιπολίτευση, αλλά στα προβλήματα που απασχολούν τις κοινωνίες που εκπροσωπούν. Είπε συγκεκριμένα: «Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα», προσθέτοντας πως «εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο, με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματός μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θέλει «προσωπικές επιθέσεις» στέλνοντας το μήνυμα προς τους βουλευτές του να μην πέσουν στην παγίδα της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Κασσελάκη.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε ξεκινήσει την ομιλία του με τις καταστροφές που υπέστησαν ο Βόλος και η βόρεια Εύβοια, δηλώνοντας πως η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους, ενώ αναφέρθηκε στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τονίζοντας πως μέσα στους πρώτους τρεις μήνες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται ήδη πραγματικότητα, καθώς έχουν ψηφιστεί επτά νομοσχέδια. Οσον αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές να αναρωτηθούν τι θα γινόταν «αν η χώρα είχε να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές με τα οικονομικά δεδομένα του 2019».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT