Μητσοτάκης: «100 ημέρες που ήταν σαν χίλιες»

Μητσοτάκης: «100 ημέρες που ήταν σαν χίλιες»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αντιλαμβάνεται το κλίμα στις πληγείσες περιοχές

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες 100 ημέρες «μου φάνηκαν σαν χίλιες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πολύ δύσκολο καλοκαίρι που προηγήθηκε με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, παραδεχόμενος πως συμμερίζεται τα αισθήματα των πολιτών και «το γενικότερο αίσθημα στενοχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί». Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε πως το φαινόμενο ήταν άνευ προηγουμένου και ο ίδιος ουδέποτε είπε πως «είμαστε έτοιμοι» αλλά πάντα τονίζει πως ο στόχος είναι «να γίνουμε καλύτεροι» και αυτό θα επιδιώξει ξανά. Μάλιστα προανήγγειλε δύο παρεμβάσεις: η πρώτη για την κλιματική κρίση λέγοντας πως θα υπάρξει μία μελέτη αντίστοιχη με τη μελέτη της Επιτροπής Πισσαρίδη και η δεύτερη για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την οικονομία, υπογραμμίζοντας πως «θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης.

Απαιτείται χρόνος

Αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη ο πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα πόσο «νέο» είναι ότι έχει ως «υπαρχηγούς» τους κ. Παππά και Πολάκη.

Οσον αφορά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τον Βασίλη Κικίλια και κατά πόσον υπήρξε θέμα αντικατάστασής του μετά τις πλημμύρες, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως ουδέποτε σκέφτηκε την αντικατάστασή του, σημειώνοντας πως η δουλειά του υπουργού Πολιτικής Προστασίας δεν είναι να σβήνει τις φωτιές, αλλά «έχει κυρίως συντονιστικό ρόλο» και «θα κριθεί από τις δομικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε». Χαρακτηριστική η φράση του πως «οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο». Πηγαίνοντας η συζήτηση στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως έδωσε πολιτική διάσταση στις εκλογές, καθώς θεωρεί πως οι περιφερειάρχες πρέπει να είναι πρόσωπα με τα οποία η κυβέρνηση μπορεί να συνεργαστεί. Ερωτηθείς δε για τον κ. Αγοραστό, είπε πως ήταν «και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης», προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν μπορώ να γνωρίζω αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρειά του κάθε έργο μετά τον “Ιανό” και αυτό καλώς θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Παραδέχτηκε ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Οσον αφορά τον Αχιλλέα Μπέο τόνισε πως καταδικάζει απερίφραστα το χαστούκι και πρόσθεσε πως η Ν.Δ. έχει δώσει χρίσματα μόνο σε τρεις μεγάλους δήμους. Για το θέμα της ακρίβειας, που το χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο», ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε «ότι πλησιάζουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας».

Μιλώντας για τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη είπε πως σε προσωπικό επίπεδο του είναι συμπαθής, λέγοντας πως τον γνωρίζει από παλιά και μάλιστα δεν φανταζόταν ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξειδικεύοντας την απάντησή του είπε πως τον είχε γνωρίσει κοινωνικά όταν ήταν βουλευτής. Στο ερώτημα εάν υπήρξε συνεργάτης του και υποστηρικτής του ήταν σαφής: «Συνεργάτης μου δεν ήταν σίγουρα, υποστηρικτής μου δεν γνωρίζω αν υπήρξε». Από εκεί και πέρα, του άσκησε κριτική λέγοντας πως έως τώρα δεν έχει μιλήσει πολιτικά. Εστίασε δε, στο γεγονός πως έχει δίπλα του τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη διερωτώμενος πόσο νέο είναι αυτό «έχοντας υπαρχηγούς» τα δύο αυτά πρόσωπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT