Αντιδράσεις για υποψήφιο του Γιάννη Σγουρού: Δηλώνει υποστηρικτής του Πούτιν, φορώντας μπλούζα με το «Ζ»

Αντιδράσεις για υποψήφιο του Γιάννη Σγουρού: Δηλώνει υποστηρικτής του Πούτιν, φορώντας μπλούζα με το «Ζ»

Την αντίδραση του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Ιωακειμίδη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Στέλιου Καλπάκη, προκάλεσε η υποψηφιότητα του Σπύρου Χατζάρα με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Ιωακειμίδη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Στέλιου Καλπάκη, προκάλεσε η υποψηφιότητα του Σπύρου Χατζάρα με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, στον οποίο καταλογίζονται «φιλοναζιστικές» θέσεις. Ο ίδιος ο κ. Χατζάρας σε πρόσφατες αναρτήσεις του χαρακτηρίζει «προδότες» όσους «ξεπούλησαν τη Μακεδονία» και φορώντας μία μπλούζα με το χαρακτηριστικό «Ζ», σήμα κατατεθέν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δηλώνει υποστηρικτής του Πούτιν. 

Οι αντιδράσεις Ιωακειμίδη και Καλπάκη

«Ο Γιάννης Σγουρός επιμένει να κρατάει στο ψηφοδέλτιό του τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, τον άνθρωπο που έχει επιδοκιμάσει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή από τους Γερμανούς την 1η Μαΐου του 1944.

Η στάση του κ. Σγουρού αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατική παράταξη και προσβολή για την ελληνική Δημοκρατία. Τον καλώ, έστω και την ύστατη ώρα, να πράξει το ηθικά επιβεβλημένο. Δεν υπάρχει θέση στις εκλογές για τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος. Σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλουν να αποσύρουν τη στήριξή τους στον κ. Σγουρό», ήταν η τελευταία παρέμβαση του κ. Ιωακειμίδη για το θέμα της υποψηφιότητας Χατζάρα. 

Τη διαγραφή Χατζάρα ζητά και σε δική του ανάρτηση ο Στέργιος Καλπάκης: «Αυτό το φασιστόμουτρο είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχει ζητήσει τη διαγραφή του, αλλά ο κ. Σγουρός κουνάει και το δάχτυλο σε όσους αντιδρούν. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ όλα καλά;».

ΠΑΣΟΚ: Καμία πολιτική σχέση με το κόμμα ο κ. Χατζάρας

«Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γκλαβίνας

Τα tweets του Χατζάρα

«Ομολογώ! Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω τη Ρωσία και τη Σερβία. Δεν συμπαθώ τους Ζελένσκι και τους Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν τη Μακεδονία προδότες», έγραφε χθες σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Χατζάρας, ενώ σήμερα ανήρτησε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ συνοδεύοντάς την με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT