Αποχωρεί από τον συνδυασμό Σγουρού ο Σπ. Χατζάρας μετά τις αντιδράσεις για τις αναρτήσεις του

Αποχωρεί από τον συνδυασμό Σγουρού ο Σπ. Χατζάρας μετά τις αντιδράσεις για τις αναρτήσεις του

Σε δήλωσή του ο ίδιος ανέφερε πως είναι «αντι-μητσοτακικός» και όχι «αντισημίτης»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή του από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές Σπύρος Χατζάρας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν ορισμένες αναρτήσεις του στα μέσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δήλωσή του ο ίδιος ανέφερε πως είναι «αντι-μητσοτακικός» και όχι «αντισημίτης», υποστηρίζοντας ότι «οι δόλιοι συκοφάντες του θα του καταβάλουν τις αποζημιώσεις που θα του επιδικάσουν τα δικαστήρια με τις αγωγές που έχει ήδη καταθέσει». Τέλος, επισημαίνει ότι παραμένει «φίλος και υποστηρικτής» του Γιάννη Σγουρού. 

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Χατζάρα είχε προκαλέσει την αντίδραση του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Ιωακειμίδη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέλιου Καλπάκη.

Οι αντιδράσεις Ιωακειμίδη και Καλπάκη

«Ο Γιάννης Σγουρός επιμένει να κρατάει στο ψηφοδέλτιό του τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, τον άνθρωπο που έχει επιδοκιμάσει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή από τους Γερμανούς την 1η Μαΐου του 1944.

Η στάση του κ. Σγουρού αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατική παράταξη και προσβολή για την ελληνική Δημοκρατία. Τον καλώ, έστω και την ύστατη ώρα, να πράξει το ηθικά επιβεβλημένο. Δεν υπάρχει θέση στις εκλογές για τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος. Σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλουν να αποσύρουν τη στήριξή τους στον κ. Σγουρό», ήταν η παρέμβαση του κ. Ιωακειμίδη για το θέμα της υποψηφιότητας Χατζάρα. 

Τα tweets του Χατζάρα

«Ομολογώ! Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω τη Ρωσία και τη Σερβία. Δεν συμπαθώ τους Ζελένσκι και τους Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν τη Μακεδονία προδότες», έγραφε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Χατζάρας, ενώ χθες ανήρτησε και μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ συνοδεύοντάς την με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. 

ΠΑΣΟΚ: Καμία πολιτική σχέση με το κόμμα ο κ. Χατζάρας

«Είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ», απάντησε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γκλαβίνας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT