ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ενόψει κάλπης

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ενόψει κάλπης

Χαρακτήρα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και των επιλογών της προσδίδει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και των επιλογών της προσδίδει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Ο κ. Ανδρουλάκης τις τελευταίες ημέρες περιόδευσε σε πολλές περιοχές της χώρας για να στηρίξει υποψήφιους περιφερειάρχες του κόμματος και να υπογραμμίσει το βαθύτερο πολιτικό μήνυμα της αυτοδιοικητικής εκλογικής μάχης. Ενδεικτική του πλαισίου αυτού είναι η δήλωσή του από τη Μυτιλήνη, όπου περιόδευσε συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Βάσω Χοχλάκα. Αφού έκανε έναν απολογισμό τριμήνου από την εκλογή της νέας κυβέρνησης, κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν τι έχουν βιώσει αυτή την περίοδο. Μίλησε για την ακρίβεια, για τα πλήγματα από τις φυσικές καταστροφές, κάνοντας λόγο για απουσία πρόληψης, ενώ κατήγγειλε για άλλη μια φορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. «Ολα αυτά δείχνουν ότι αξίζει στις 8 Οκτωβρίου να του πείτε ένα μεγάλο “όχι”», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, έχοντας προηγουμένως αναφερθεί στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες να στηρίξουν τις επιλογές του στην αυτοδιοίκηση. Η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να κατεβάσει δικές της υποψηφιότητες σε όλες τις περιφέρειες, αρνούμενη τις προτάσεις συνεργασίας που έγιναν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ικανοποίηση από το γεγονός ότι σε ορισμένες περιφέρειες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να κατεβάσει δική του πρόταση και δήλωσε στήριξη στους υποψηφίους που ήδη είχε ανακοινώσει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο πλαίσιο των περιοδειών του ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά για την υποψήφια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Μαρία Δρυ, στην Κόρινθο για τον υποψήφιο στην Πελοπόννησο Δημήτρη Κουτσούλη, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί επίσκεψή του στην Καβάλα για τον υποψήφιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Δαμιανό Καγγελίδη. Ο κύκλος των περιοδειών στήριξης προς υποψήφιους περιφερειάρχες θα ολοκληρωθεί αύριο, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επισκεφθεί τη Β΄ Θεσσαλονίκης μαζί με τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου.

O Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί κύκλο περιοδειών προκειμένου να στηρίξει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στη μάχη των περιφερειών.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πέραν της βέβαιης επικράτησης του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, θεωρούν ότι δεν αποκλείεται να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο η υποψήφια του κόμματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, αξιοποιώντας και τη διάσπαση στις δυνάμεις της Ν.Δ. λόγω «αντάρτη» υποψηφίου. Επιπλέον, θεωρούν ότι μετά τις πρόσφατες πλημμύρες διαμορφώνονται συνθήκες ευνοϊκές για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία. Πέραν αυτών, το πεδίο ανταγωνισμού διαμορφώνεται και σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να καταγραφεί στον αυτοδιοικητικό χάρτη ότι το κόμμα εμφανίζεται με ενισχυμένα ποσοστά και καταγράφεται ως αξιόλογη δύναμη. Για παράδειγμα, θεωρείται ότι μπορεί να είναι τρίτος ο υποψήφιος στην Πελοπόννησο και το ίδιο να αποτυπωθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Στην κάλπη θα φανεί εάν το στοίχημα της Χαριλάου Τρικούπη να επιμείνει σε αυτόνομη πορεία στις περιφερειακές εκλογές, δίνοντας το χρίσμα κυρίως σε νέους ανθρώπους με ισχυρό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδίδει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT