Αυγέρη για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Αυγέρη για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Οπως σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «ο κ. Γεωργιάδης όταν λέει "αναδρομικά εγώ προσωπικά δεν δίνω σε κανέναν”, μιλά ως φυσικό πρόσωπο ή ως υπουργός της κυβέρνησης;»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στον Αδωνι Γεωργιάδη έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δώρα Αυγέρη, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας αναφορικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών.

Οπως σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «ο κ. Γεωργιάδης όταν λέει, “αναδρομικά εγώ προσωπικά δεν δίνω σε κανέναν”, μιλά ως φυσικό πρόσωπο ή ως υπουργός της κυβέρνησης;

Γιατί, αν ισχύει το δεύτερο, τότε οφείλεται μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα αν ο ίδιος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Η Δώρα Αυγέρη υπογραμμίζει ότι «βάσει αυτής της αρχής, η εκτελεστική εξουσία οφείλει να σέβεται, να συμμορφώνεται και να εκτελεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις αδιακρίτως, όχι μόνον αυτές που αφορούν στους συνταξιούχους δικαστές, αλλά και σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έχουν δικαιωθεί από αυτήν και ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τα αναδρομικά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT