Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα ντέρμπι της επόμενης Κυριακής

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα ντέρμπι της επόμενης Κυριακής

Δύο βασικά ντέρμπι στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας ανέδειξε ο πρώτος γύρος των χθεσινών εκλογών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βασικά ντέρμπι στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας ανέδειξε ο πρώτος γύρος των χθεσινών εκλογών. Και στις δύο περιπτώσεις οι υποψήφιοι που περνούν στον δεύτερο γύρο είναι επίσημα υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία και «αντάρτες» που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα. Ετσι, στα Ιόνια Νησιά η νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με το χρίσμα της Ν.Δ. υπολείπεται πέντε μονάδες του «αντάρτη» Γιάννη Τρεπεκλή (μέχρι αργά χθες το βράδυ η διαφορά ήταν περίπου 27%-32% αντιστοίχως). Στη Δυτική Μακεδονία, η διαφορά ανάμεσα στους δύο που θα αναμετρηθούν και την επόμενη Κυριακή είναι ακόμη μικρότερη. Ο «αντάρτης» της Ν.Δ. Γιώργος Αμανατίδης προηγείτο μέχρι αργά χθες το βράδυ περίπου 2 μονάδες (36% έναντι 34%) του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος είχε και το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στους περισσότερους μεγάλους δήμους της χώρας, είτε οι δήμαρχοι έχουν ήδη εκλεγεί είτε η διαφορά του πρώτου από το επιθυμητό 43% είναι πολύ μικρή. Η πλέον σοβαρή εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι το ισχνό προβάδισμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα από τον δεύτερο Στέλιο Αγγελούδη (παλαιό στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου). Στον δεύτερο γύρο, ως ντέρμπι θα κριθούν και δήμοι, πρωτεύουσες νομών όπως η Ηγουμενίτσα (Γιάννης Λώλος και Παναγιώτης Νταής) και ο Πύργος (Στάθης Καννής και Τάκης Αντωνακόπουλος). Στην Αλεξανδρούπολη, ο δεύτερος γύρος αναμένεται, επίσης, να είναι αμφίρροπος ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και ατον δεύτερο, Σταύρο Σταυράκογλου. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού μέχρι αργά χθες το βράδυ συγκέντρωναν περίπου 20% τρεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι (Τάσος Μπινίσκος, Νίκος Τσιλίφης, Γιώργος Δαουλάρης).

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν, επίσης, η Νέα Σμύρνη (Γιώργος Κουτελάκης εναντίον Δήμητρας Νάνου), η Ηλιούπολη (Στάθης Ψυρρόπουλος με το ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Χατζηδάκης), το Πέραμα (Γιάννης Λαγουδάκος και Δημήτρης Γκανάς). Οριακή είναι, επιπλέον, η διαφορά ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και στην αντίπαλό του Κατερίνα Μαϊχόσογλου (και οι δύο περί το 31%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT