Ανδρουλάκης: «Δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση το ΠΑΣΟΚ»

Ανδρουλάκης: «Δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση το ΠΑΣΟΚ»

«Για σταθερά ανοδική πορεία» του κόμματος έκανε λόγο ο κ. Ανδρουλάκης και έθεσε ως στόχο να είναι η δύναμη που θα αντιμετωπίσει τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θετικό αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους και οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων του κόμματος σε αρκετές περιφέρειες έφεραν χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο βασικός στόχος του κόμματος, να επιβεβαιώσει τη δυναμική που έδειξε να κερδίζει στις εθνικές εκλογές, επιτεύχθηκε. «Το αποτέλεσμα είναι καθαρό, η σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, που το καθιστά ξεκάθαρα τη δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επανέλαβε τον στόχο στις επόμενες εκλογές το κόμμα του να είναι η δύναμη που θα αντιμετωπίσει τη Ν.Δ.

Στον Δήμο Αθηναίων, επιβεβαιώθηκε η δυναμική που είχε αποκτήσει η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ο οποίος θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι από τον Κώστα Μπακογιάννη. Στη Χαριλάου Τρικούπη, θεωρούν στα συν στο εκλογικό «ταμείο» την επανεκλογή του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, υπενθυμίζοντας ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, που τον έχει υποστηρίξει από το 2014. Μεγάλη θετική έκπληξη ήταν η εκλογική επίδοση του Στέλιου Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διεκδικεί στα ίσα τον δήμο στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής. Βεβαίως, από το ΠΑΣΟΚ δεν δόθηκε επισήμως χρίσμα στη συμπρωτεύουσα, επισημαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αγγελούδης είναι στέλεχος του κόμματος. Σε επίπεδο περιφερειών, η κυριαρχία του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη επιβεβαιώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. Και μπορεί ο περιφερειάρχης να είχε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τη στήριξη και της Ν.Δ., όμως από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι είναι υπεράνω οποιαδήποτε αμφισβήτησης οι πολιτικές καταβολές του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, είδαν με ικανοποίηση το αποτέλεσμα στη Θεσσαλία, όπου η βέβαιη μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες επικράτηση του Κώστα Αγοραστού γίνεται αμφίβολη με την εκλογική αναμέτρηση να πηγαίνει στον δεύτερο γύρο, όπου θα βρεθεί απέναντί του ο Δημήτρης Κουρέτας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Ερευνας το 2016, όπως επισημαίνουν. Ως επιβεβαίωση της ανοδικής τάσης του κόμματος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτιμούν την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τους υποψηφίους του στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (Σπύρος Σκιαδαρέσης), Νοτίου Αιγαίου (Νικηφόρος Παπανικόλας) και Κεντρικής Μακεδονίας (Χρήστος Παπαστεργίου). Θετικό αποτύπωμα θεωρούν, επίσης, πως άφησε η υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία.

Σε επίπεδο δήμων, η πρώτη εικόνα που καταγράφουν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι στα τελικά αποτελέσματα θα αποτυπωθεί η επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Ενδεικτικά, ήδη από νωρίς χθες γινόταν αναφορά στους Δήμους Μυτιλήνης, Συκεών-Νεάπολης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Πετρουπόλεως, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων, Καβάλας, Ιωαννιτών, Θέρμης, Βέροιας, Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής, Ιεράπετρας. Η σύγκριση με το 2019 δεν είναι τυχαία, αφού και τότε το κόμμα είχε επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα σε επίπεδο δήμων σε όλη τη χώρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT