Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ακόμα μια μάχη στην Αθήνα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ακόμα μια μάχη στην Αθήνα

Κ. Μπακογιάννης και Χ. Δούκας θα μονομαχήσουν για τον θώκο της πλατείας Κοτζιά - Οριακές καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην επόμενη Κυριακή στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη της Αθήνας μεταξύ του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που συγκέντρωσε ποσοστό 41,36% και του Χάρη Δούκα ο οποίος στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και συγκέντρωσε ποσοστό 14,21%.

Σημαντική παράμετρος των εκλογών για τον δήμο της Αθήνας το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων που σε αυτές τις εκλογές έπεσε ακόμα περισσότερο.

Ετσι, για να ψηφίσουν για δήμαρχο Αθηναίων προσήλθε το 50,19% του εκλογικού σώματος, ενώ το 2019 το ποσοστό των ψηφισάντων ήταν 58,96%. Το ποσοστό της αποχής θεωρείται μάλιστα ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο την επόμενη Κυριακή, καθώς οι Αθηναίοι ενδεχομένως να μην προσέλθουν στις κάλπες δεδομένου ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει κριθεί.

Σημαντικό ποσοστό 8,35% συγκέντρωσε ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ και η Ελένη Παπαδοπούλου προερχόμενη από τη Νίκη έφτασε το ποσοστό του 3,81%. Τρίτος στη σειρά των προτιμήσεων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, ο οποίος με δηλώσεις του χθες το βράδυ δήλωσε ότι στον β΄ γύρο θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα. Ο κ. Νίκος Σοφιανός υποψήφιος του ΚΚΕ, τέταρτος στη μάχη για τη δημαρχία της Αθήνας με ποσοστό 12,85%, με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν θα στηρίξει κάποιον στον β΄ γύρο. Ποσοστό 6,11% συγκέντρωσε ο υποψήφιος με την Ανατρεπτική Συμμαχία, Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών «Μεγάλη νίκη της Αθήνας» και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του. «Είμαι και θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Εχω μεγάλο σεβασμό και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλο. Την επόμενη εβδομάδα θέλω να απευθυνθώ σε όλους και σε όλες. Να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο της πόλης», δήλωσε από το κεντρικό περίπτερο της παράταξής του στο Σύνταγμα.

Η συμμετοχή ίσως είναι αυτή που θα καθορίσει τον νικητή στον β΄ γύρο, όπου ο αντίπαλος του νυν δημάρχου θα έχει και την υποστήριξη του Κ. Ζαχαριάδη.

Ο κ. Μπακογιάννης παρά την πενταετή θητεία του έχασε μικρό ποσοστό από την εκλογική του δύναμη καθώς το 2019 στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε συγκεντρώσει ποσοστό 42,65% έναντι του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου. Κέρδισε τον δημαρχιακά θώκο της πρωτεύουσας ωστόσο στον β΄ γύρο με ποσοστό 65,25%.

Πιο χαμηλά…

Ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συγκέντρωσε μικρότερο ποσοστό, 13,30% από το ποσοστό του κ. Ηλιόπουλου το 2019, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 16,98% και είχε περάσει στον β΄ γύρο των εκλογών για τη δημαρχία της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT