Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οριακές καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οριακές καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε ντέρμπι με αμφίρροπα αποτελέσματα εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ντέρμπι με αμφίρροπα αποτελέσματα εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στις οποίες ψήφισε το 40,49% του εκλογικού σώματος του δήμου, μια σημαντική μείωση στη συμμετοχή σε σχέση με τον Μάιο του 2019, όταν την πρώτη Κυριακή είχε προσέλθει στις κάλπες το 58,96% των εγγεγραμμένων.

Ο νυν δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», δεν κατάφερε να αγγίξει ούτε το μισό του ποσοστού με το οποίο είχε εκλεγεί δήμαρχος στις επαναληπτικές εκλογές του 2019 (66,79%). Ο κ. Ζέρβας, ο οποίος χαίρει επίσημης στήριξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 27,29% μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Σκληρή πίεση στον νυν δήμαρχο άσκησε ο Στέλιος Αγγελούδης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» και συγκέντρωσε 25,82% των ψήφων, εξασφαλίζοντας έτσι την είσοδό του στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τρίτος στον αγώνα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης βγήκε χθες ο Σπύρος Πέγκας, με τον συνδυασμό του οποίου «Θεσσαλονίκη για Ολους» συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Πέγκας, ο οποίος συγκέντρωσε το 20,91% των ψήφων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε αντίθεση με τον κ. Αγγελούδη ο οποίος δεν έλαβε επισήμως το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν ερμηνεύει την απόδοσή του ως ενδεικτική της δυναμικής του κόμματος.

Κοινό μέτωπο;

Η θετική απόδοση του κ. Αγγελούδη, σε συνδυασμό με το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Πέγκας, ενδέχεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός μετώπου που δεν αποκλείεται να βρει μπροστά του ο κ. Ζέρβας στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT