Δύο ισραηλινά C-130 παρέλαβαν επίστρατους από το «Ελ. Βενιζέλος»

Δύο ισραηλινά C-130 παρέλαβαν επίστρατους από το «Ελ. Βενιζέλος»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταγωγικά αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκαν τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αποστολή τους, να παραλάβουν και να μεταφέρουν πίσω στο Τελ Αβίβ Ισραηλινούς επίστρατους.

Δύο ισραηλινά C-130 παρέλαβαν επίστρατους από το «Ελ. Βενιζέλος»-1

Για λόγους ασφαλείας, η επιχείρηση επαναπατρισμού έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το πρώτο αεροσκάφος να προσγειώνεται στον εθνικό αερολιμένα τη νύχτα της Δευτέρας. Ακολούθησε δεύτερο ένα 24ωρο αργότερα.

Στα δύο μεταγωγικά C-130 επιβιβάστηκαν έφεδροι, άνδρες και γυναίκες, που έχουν κληθεί να καταταγούν στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Αντίθετα, οι οικογένειες επιβιβάστηκαν σε περίπου 10 πτήσεις των ισραηλινών αερογραμμών (EL AL) που έχουν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από το Σάββατο μέχρι σήμερα.

Δύο ισραηλινά C-130 παρέλαβαν επίστρατους από το «Ελ. Βενιζέλος»-2

Υπολογίζεται ότι πάνω από 3.000 Ισραηλινοί υπήκοοι έχουν ταξιδέψει μέσω Ελλάδας πίσω στο Ισραήλ. Ορισμένοι απ’ αυτούς βρίσκονταν ή παραθέριζαν στη χώρα, ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως χώρα transit προερχόμενοι από άλλες χώρες της Ε.Ε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT