Μπακογιάννης: Ο Δούκας «κλείνει το μάτι» σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ

Μπακογιάννης: Ο Δούκας «κλείνει το μάτι» σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ

«Έτσι η Αθήνα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία αναφορά στον αντίπαλό του για τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Αθήνας έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέροντας ότι ο Χάρης Δουκας «κλείνει το μάτι σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ότι κλείνει το ένα μάτι στη μία ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλείνει το άλλο μάτι στην άλλη ΑΝΤΑΡΣΙΑ -είναι και δύο άλλωστε- και τα δύο μάτια μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η Αθήνα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε ότι «στεναχωρήθηκε για το ντιμπέιτ με τον κ. Δούκα γιατί θεώρησα ότι θα ήταν μια ευκαιρία για να συμφωνήσουμε στα βασικά». «Έθεσα ερωτήματα, τι θα κάνουμε με τον Λόφο του Στρέφη; Θα προχωρήσουμε με το έργο; Κι ας δεχόμαστε ύβρεις και προπηλακισμούς. Με το πάρκο Δρακόπουλου, τι θα γίνει; Με το μετρό στα Εξάρχεια; Μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί;», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των καμερών για το οποίο ο κ. Δούκας δήλωσε στο ντιμπέιτ πως «δεν είναι προτεραιότητά μου», ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι «είναι καιρός να υιοθετήσουμε κι εμείς κάμερες στο κέντρο της πόλης. Το έχει κάνει, άλλωστε, το Λονδίνο, που έχει κεντροαριστερό δήμαρχο, το έχει κάνει το Παρίσι, που έχει επίσης κεντροαριστερή δήμαρχο. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, είναι πρακτικό. Άρα, λοιπόν, ναι στις κάμερες, ναι και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης».

Ωστόσο, ο κ. Μπακογιάννης είπε «ναι στις κάμερες ναι και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης» τονίζοντας ότι στόχος είναι σε συνεργασία με την αστυνομία να επιτευχθεί μια «προληπτική, κοινοτική αστυνόμευση, ο αστυνομικός της γειτονιάς».

Σε ερώτηση για την εκλογή στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου του μέλους της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον συνδυασμό του Κώστα Παπαδάκη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» απάντησε πως «ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές. Άλλωστε ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται συνηγόρου και δικαιούται υπερασπίσεως. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα, που είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μία αντίληψη για την πόλη». Συνέχισε λέγοντας ότι η κα Κούρτοβικ εκφράζει «μία λογική που θέλει να κρατήσει την πόλη πίσω, στο σκοτάδι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT