Πρεμιέρα για τον ελληνοτουρκικό διάλογο

Πρεμιέρα για τον ελληνοτουρκικό διάλογο

Ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα το διήμερο ελληνοτουρκικών συναντήσεων σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών για τη θετική ατζέντα και τις πολιτικές διαβουλεύσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα το διήμερο ελληνοτουρκικών συναντήσεων σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών για τη θετική ατζέντα και τις πολιτικές διαβουλεύσεις.

Σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Μπουράκ Ακσαπάρ για τη θετική ατζέντα, όπου βασικός στόχος είναι η δημιουργία συνεργασιών σε θέματα όπως το εμπόριο, η οικονομία, η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία και το περιβάλλον.

Αύριο θα τεθεί στο τραπέζι η πιο «βαριά» ατζέντα, δηλαδή τα διμερή ζητήματα των ελληνοτουρκικών και –αναπόφευκτα λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή– περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Στις πολιτικές διαβουλεύσεις επικεφαλής των ομάδων θα είναι από πλευράς Ελλάδας η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και από τουρκικής ο κ. Ακσαπάρ.

Στην ελληνική ομάδα θα συμμετέχει, εκτός απροόπτου, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελληνοτουρκικών Α4 του υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέας Φρυγανάς, καθώς και η διευθύντρια του γραφείου της υφυπουργού Εξωτερικών Ελένη Πετρουλά, επί σειράν ετών συνεργάτιδα της κ. Παπαδοπούλου και στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον.

Πρακτικά οι πολιτικές διαβουλεύσεις περιλαμβάνουν θέματα όπως τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα και τα ζητήματα, βεβαίως, που θέτει η τουρκική πλευρά, και η μορφή που θα λάβουν αυτές οι επαφές είναι κρίσιμη για τις πραγματικές προοπτικές που μπορεί να έχει η προσπάθεια επίλυσης διαφορών σε διμερές επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT