Αρωμα γυναίκας στο συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

Αρωμα γυναίκας στο συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

Από τις 26 θέσεις που ανήκουν στην παράταξη του νέου δημάρχου μετά τις εκλογές, τις 15 καταλαμβάνουν γυναίκες – Ποιοι εκλέγονται

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις θέσεις των 26 δημοτικών συμβούλων από τις συνολικά 43 που περιλαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα καθίσουν όσοι εξελέγησαν με βάση τους σταυρούς προτίμησης με την παράταξη του Χάρη Δούκα, και φυσικά ο ίδιος ο κ. Δούκας ο οποίος εξελέγη με ποσοστό 55,96% στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, η παράταξη του δημάρχου θα έχει τα 3/5 των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη εκλέγονται οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής. Η παράταξη του Κώστα Ζαχαριάδη εκλέγει τρεις δημοτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ζαχαριάδη: τις κ. Δέσποινα Αλεβυζάκη και Διάνα Βουτυράκου. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται με τις παρατάξεις του Νίκου Σοφιανού (ο ίδιος και ο Χάρης Βουρδούμπας) και του Ηλία Κασιδιάρη (ο ίδιος και η Μπέττυ Γιάννα). Τέλος, δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται ως επικεφαλής των παρατάξεών τους οι Κώστας Παπαδάκης και Ελένη Παπαδοπούλου.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Χάρη Δούκα την πλειοψηφία των εκλόγιμων θέσεων έχουν καταλάβει γυναίκες, με αποτέλεσμα οι 11 από τους 26 δημοτικούς συμβούλους του νέου δημάρχου να είναι άνδρες. Πρώτη σε σταυρούς (2.924) εξελέγη η κ. Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου, 30 ετών, η οποία είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος της Αθήνας για δύο τετραετίες. Είναι δικηγόρος και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΙΝΑΛ, ενώ ήταν και υποψήφια βουλευτής. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος αλλά και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές είναι και ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος. Η κ. Ιωάννα Γεννηματά, τρίτη κατά σειρά εκλογής, δεν έχει στενή συγγενική σχέση με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, όπως ίσως μπορεί να υπέθεσαν κάποιοι από το επώνυμό της, ενώ η κ. Μαρία Στρατηγάκη, καθηγήτρια στο Πάντειο, είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον Γιώργο Καμίνη και διετέλεσε αντιδήμαρχος. Κατά σειρά εκλογής επίσης στο δημοτικό συμβούλιο θα συμμετέχουν οι Ολγα Δούρου, Χριστίνα Βασιλείου, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Ζαχαρία Αγρόγιαννη-Μουκριώτου, Νικόλαος Λαλιώτης, Θανάσης Χειμωνάς, Γεώργιος-Κωνσταντίνος Γιάνναρος, Αρτεμις Σκουμπουρδή, Ελένη Ζωντήρου, Βασιλική Μπάρκα, Μάρω Ευαγγελίδου, Νίκος Χρυσόγελος, Δήμητρα Σιδερή, Θωμάς Γεωργιάδης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος (εγγονός του υπουργού του ΠΑΣΟΚ), Ασήμω Φούντζουλα, Παναγιώτης Χαρλαύτης, Ελένη Μαντζαβίνου, Ανδρέας Γραμματικόγιαννης, Εμμανουήλ Βελεγράκης, Δέσποινα Λιμνιωτάκη.

Οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη, που εκλέχθηκαν με την παράταξή του είναι οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Αβραμίδης, Χρήστος Τεντόμας, Εμμανουήλ Καλαμπόκας, Αλεξάνδρα Εβερτ-Αλβέρτη, Γεώργιος Βουλγαράκης, Κατερίνα Γκαγκάκη (που επίσης έχει διατελέσει αντιδήμαρχος) και Ευγένιος Κολλάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT